Τσίπρας στη Μπάρκα: Ο Μητσοτάκης φοβάται ερώτηση εκτός πλαισίου για τις υποκλοπές

Τσίπρας στη Μπάρκα: Ο Μητσοτάκης φοβάται ερώτηση εκτός πλαισίου για τις υποκλοπές

Στην εκπομπή της Δανάη Μπάρκα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι δήλωσε για το debate, για το πώς ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος το 2015, για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη ψήφο των νέων αλλά και τις προσωπικές του στιγμές.

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παραδέχθηκε μάλιστα πως “αισθάνεται άνετα στο ωραίο στούντιο”.

Μιλώντας για το debate της Τετάρτης, δήλωσε πως “μπορεί να βαρεθεί ο κόσμος” γιατί έτσι όπως θα γίνει, “είναι λίγο αποστειρωμένο”. “Στο MEGA μπορεί να βγει σε καλό επειδή έχει Champions League εκείνη την ώρα”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά. “Δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Παράλληλοι μονόλογοι όπως το έχουν στήσει. Επέμενε η ΝΔ σε αυτό. Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις ή ελεύθερο διάλογο οι πολιτικοί”, είπε.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και γιατί δεν πάει σε debate στο MEGA, είπε πως τον θεωρεί “πειθαρχημένο” καθώς “ακούει τους επικοινωνιολόγους του”, ωστόσο “φοβάται μια ευθεία ερώτηση”, σχετικά με τις υποκλοπές.

“Είναι συνήθως σαν τον μαθητή στο πρώτο θρανίο. Καλοδιαβασμένος. Αύριο θα έχει κουτάκια. Αν δεν είχε, θα έπρεπε να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Αύριο δεν θα του τεθεί αυτή η ερώτηση. Αν την θέσω εγώ, θα γίνει εκτός πλαισίου. Κ αν το κάνω δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Γλιτώνει”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε μειονεκτική θέση λόγω των πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. “Δεν τα έχει πάει καλά με τους νέους, με την πανδημία, με την ακρίβεια”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα έλεγε στον Τσίπρα του ’15, δήλωσε: “Θα του έλεγα δεν έχεις ιδέα τι θα τραβήξεις. Θα του έλεγα να προσέχεις παραπάνω τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου”.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως είχε κάποιον δίπλα του που ακολουθούσε επί της ουσίας το σχέδιο Σόιμπλε. “Από κάποια χρόνια εμπειρίας στην πολιτική, δεν εκτιμώ πια μόνο τα βαριά βιογραφικά, αλλά την ταπεινότητα. Πρέπει να συνάδουν με την συλλογικότητα” σημείωσε σχετικά με τον τρόπο που πρέπει κανείς να επιλέγει συνεργάτες.

Αντιστοίχως, για τα κριτήρια απομάκρυνσης στελεχών, δήλωσε πως μπορεί κάποιος που έφυγε να έχει κάποια από τα παραπάνω στοιχεία, ωστόσο δεν αρκούν για την επιτυχία. “Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα να πάρω τηλέφωνο κάποιους που εκτιμώ και να τους πω δεν θα είσαι στον ανασχηματισμό. Από θέμα χαρακτήρα μου ήταν δύσκολο. Είμαι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσα από εκβιασμούς ισορροπιών. Δεν έχουμε βαρονίες- εκβιασμούς. Έχουμε άλλα. Είμαστε άναρχοι γιατί η πολική μας ουσία είναι το όραμα. Δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν για να μπουν στην πολιτική. Μπορεί να ακούγονται πολλές φωνές αλλά εγώ το προτιμώ από την επίπλαση σιωπή. Αν χάσει ο Μητσοτάκης θα στραφούν εναντίον του. Ενώ εγώ αν χάσω θα ακούσω κριτική”, δήλωσε σε αυτό το σημείο.

“Η νεολαία να μπει στο επίκεντρο”

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και το πώς θα ψηφίσουν οι νέοι, απάντησε:

“Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις- δημοσκοπήσεις. Γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν σε κάποιον τι θα κάνουν. Βλέπουμε βουβό κλίμα αλλά ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει.  Και οι νέοι θα πάνε. Πρέπει να τους λέμε αλήθειες. Πρέπει να τους λέμε όχι μόνο τι να κάνουν, αλλά να δίνουμε και ένα όραμα”. Για τα προβλήματα που απασχολούν τη νεολαία είπε πως είναι η ακρίβεια και η συγκράτηση των τιμών. “Οι νέοι δεν έχουν λόγο να μείνουν εδώ όταν βλέπουν ότι έξω έχουν καλύτερους μισθούς”.

Δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα να παντρεύεσαι όποιον αγαπάς

Είπε ακόμη ότι η χώρα γερνάει και πως το επίδομα των 150 ευρώ είναι υποτιμητικό. Κατέθεσε δε προτάσεις για επίδομα παιδιού και μητέρας. “Πρέπει να υπάρχουν βρεφονηπιακοί. Υπάρχει ακόμη θέμα στέγης. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το ακριβότερο κόστος στέγης. Δεν λήγει αυτό με δάνεια. Δεν θα υπερχρεώσουμε τη να γενιά. Το airbnb πρέπει να μπει σε τάξη. Έγινε στην Βαρκελώνη και πέτυχε. Πρέπει να διπλασιάσουμε την επιδότηση για τους νέους ανθρώπους και να φτιαχτεί μια τράπεζα στέγης. Χρειαζόμαστε μια ριζικά διαφορετική πολιτική για τους νέους και τα δικαιώματα των νεων. Πρέπει να κάνουμε ριζικές τομές. Για παράδειγμα, δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα να παντρεύεσαι όποιον αγαπάς”.

Κάλεσε δε, τους νέους, να ψηφίσουν. “Να πάνε να ψηφίσουν οι νέοι.  Να μην την χαρίσουν σε κανέναν”.

Σχετικά με το πώς παρακολουθεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και των εκλογών και αν υπάρχει κάποιος δυσοίωνος που αποφεύγει, είπε: “Όχι. Δεν έχουμε Μητσοτάκη στο σπίτι”.

Social media και πολιτική

Για τα social media είπε πως έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η επικοινωνία. “Τα εργαλεία της νέας επικοινωνίας έχουν κι ένα όριο. Εγώ επιχειρώ να είμαι ο εαυτός μου”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως θα αρχίσει να ακολουθεί τη Δανάη Μπάρκα “μπας και ανέβουν τα νούμερά μου”, όπως ανέφερε γελώντας.

Είπε πάντως πως δεν έχει ομάδα παραγωγής για το TikTok και επικοινωνιολόγο. “Εσχάτως έχω αρχίσει να απευθύνομαι- μέσα από το αυτοκίνητο- μόνος μου το χρησιμοποιώ για να επικοινωνήσω κάποια πράγματα. Δεν είμαι TikToker αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας, αλλάζει”.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν παρακολουθεί προφίλ άλλων χρηστών στα social, είπε πως σπανίως το κάνει. “Οι γιοι μου έχουν μανία με Luben και Ράδιο Αρβύλα”, είπε. Για τα memes είπε άλλωστε: “Τα βλέπω και γελάω πολύ.  Μου τα στέλνουν επίσης. Το χιούμορ σου δίνει την δυνατότητα να ξεπερνάς τις καταστάσεις. Εγώ έχω την δυνατότητα να γελάω”.

Η ζωή με την οικογένεια

Σχετικά με τον χρόνο που περνάει με την οικογένειά του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το ποδόσφαιρο “είναι το κοινό που έχουμε τα 3 αγόρια μέσα στο σπίτι και η μαμά τσαντίζεται. Έχουμε όλες τις πλατφόρμες στο σπίτι”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα παιδιά του “βίωσαν τη νέα μου πραγματικότητα. Δεν τους την περιγράψαμε. Δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά. Μπορείς να απουσιάζεις από το σπίτι, ό,τι δουλειά κ να έχεις. Το ζήτημα ήταν να καταλάβουν την αγάπη και το μίσος προς το πρόσωπό μου από τον κόσμο, λόγω της θέσης. Τα καταφέραμε να περάσουν αυτά όσο πιο εύκολα και φυσιολογικά γίνεται”.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα έλεγε στον γιο του αν αποφάσιζε να ασχοληθεί με την πολιτική, απάντησε:

“Δύσκολη ερώτηση. Δεν θα παρέμβω στις επιλογές του. Ελπίζω να μην το κάνει. Δεν θα είναι συνεχιστής όμως αν το κάνει, πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εγώ από τα 16 που ασχολήθηκα με τα κοινά, ήμουν σε ροζ συννεφάκι. Νόμιζα ότι θα αλλάξω τον κόσμο. Δεν ήθελα αξιώματα. Όλα προέκυψαν τυχαία. Θέλει γερό στομάχι η πολιτική. Πιστεύω όμως πως τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν αυτό που τους γεμίζει”.

Για τον χρόνο που περνάει στο διάβασμα των παιδιών του, είπε πως διαβάζει με τον μικρό του γιο. “Είναι έξυπνος αλλά ατίθασος. Ασχολούμαι περισσότερο μαζί του, διαβάζουμε ιστορία. Κάνουμε περισσότερο χρόνο στο διάβασμα και η μαμά τσαντίζεται”.

Απαντώντας για τη σύντροφό του, ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν την είχε στο πλευρό του.

“Είμαστε μαζί σε πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρα και των δυο μας μέσα από τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω, θα τα είχα σε ασυδοσία.

Εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό”.

Προσωπική ζωή

Στις πιο προσωπικές ερωτήσεις, είπε πως αγαπάει τα ταξίδια και τις εξόδους, ωστόσο” όπου και να πάμε να φάμε κάποιοι θα μας διακόψουν. Πήγαμε road trip. Ζήσαμε σαν κανονική οικογένεια”.

Είπε ακόμη πως σαν άνθρωπος είναι ευσυγκίνητος γενικά. “Ακόμη και το βλέμμα ενός ανθρώπου με συγκινεί. Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να μην τους βλέπουμε σαν ανθρώπους. Σιχαίνομαι αυτούς που κλαίνει δημόσια, αλλά ιδιωτικά δεν συγκινούνται”.

Πρόσθεσε πως όταν είναι με φίλους δεν μιλάει για πολιτικά. “Δεν την παλεύω να μιλάω για αυτά. Συζητάω για ποδόσφαιρο, για κοινωνικά θέματα κ.α.”.

Απαντώντας στο αν σκέφτεται το ότι μεγαλώνει, δήλωσε πως “κάθε φορά που κουρεύομαι και βλέπω τις άσπρες τρίχες να πέφτουν, το σκέφτομαι”.

Απαντώντας για το πώς θα έβλεπε τον εαυτό του στα επόμενα χρόνια, είπε:

“Θα είναι μια μεγάλη πρόσκληση να αποδείξω ότι μπορείς να ασχολείσαι με την πολιτική, ακόμη και αν δεν είσαι σε αξιώματα. Εφόσον μπήκα νωρίς, φαντάζομαι ότι δεν θα με πάρουν τα γεράματα. Δεν έχω βάλει ηλικιακό όριο. Το ωραίο της ζωής είναι ότι είναι απρόβλεπτη. Αλλιώς δεν θα την ζούσαμε”.

Τέλος, σχετικά με τις σειρές που βλέπει, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Είδα το Maestro. Ήταν μια πολύ καλογυρισμένη σειρά με εξαιρετικές ερμηνείες. Τα τελευταία χρόνια άνθισε η μυθοπλασία. Είχαμε κάνει δουλειά για να γίνει αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα