Επική “γκάφα” από το Twitter: Η Νορβηγία ζητά να σταματήσει να την επισημαίνει ως… Νιγηρία

Επική “γκάφα” από το Twitter: Η Νορβηγία ζητά να σταματήσει να την επισημαίνει ως… Νιγηρία
istock

Ένα απρόσμενο - και μάλλον αλφαβητικό - μπέρδεμα συνέβη σε κυβερνητικούς λογαριασμούς της Νορβηγίας στο Twitter. Πως η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης "βάφτισε" τη Νορβηγία, Νιγηρία.

Μια αναπάντεχη διαμαρτυρία εξέφρασε προς το Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας την Τρίτη (13/12) μετά τον χαρακτηρισμό κυβερνητικών λογαριασμών της χώρας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι ανήκουν στη… Νιγηρία.

Συγκεκριμένα, τόσο ο λογαριασμός του Νορβηγού πρωθυπουργού Jonas Gahr Stoere στο Twitter, όπως και ο λογαριασμός του υπουργού Εξωτερικών Anniken Huitfeldt χαρακτηρίστηκαν ως κυβερνητικοί οργανισμοί της Νιγηρίας, σε ένα πρωτοφανές μπέρδεμα μεταξύ των δύο χωρών από τις υπηρεσίες υποστήριξης του Twitter.

“Αγαπητή @TwitterSupport, όσο κι αν απολαμβάνουμε τις άριστες διμερείς μας σχέσεις και τη στενή αλφαβητική μας γειτνίαση με τη Νιγηρία, θα εκτιμούσαμε πολύ αν μπορούσατε να μας επισημάνετε ως Νορβηγία“, έγραψε στο Twitter το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Twitter τοποθετεί ετικέτες και μικρά εικονίδια της σημαίας σε ορισμένους λογαριασμούς της εκάστοτε χώρας για να σηματοδοτήσει την υπαγωγή τους στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα