Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Τι θερμοκρασίες θα κάνει

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Τι θερμοκρασίες θα κάνει
Βροχερός καιρός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Έντονη η αστάθεια τη Δευτέρα, ενώ από Τρίτη υποχωρεί λίγο. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη η αστάθεια τη Δευτέρα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά, ενώ από Τρίτη υποχωρεί λίγο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καθώς και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13-06-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-06-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-06-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα