Πέθανε ο ηθοποιός Μπάρι Χάμφρις, γνωστός για τον ρόλο του ως Dame Edna Everage

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάρι Χάμφρις, γνωστός για τον ρόλο του ως Dame Edna Everage
Ο Μπάρι Χάμφρις ως Dame Edna Everage Joel Ryan/Invision/AP

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Μπάρι Χάμφρις. Ήταν γνωστός για τους φανταστικούς iconic χαρακτήρες της Dame Edna Everage και του Sir Les Patterson.

Ο μεγάλος της αυστραλιανής κωμωδίας Μπάρι Χάμφρις (Barry Humphries), ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για μερικούς από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες, όπως η Dame Edna Everage, ο Sir Les Patterson και η Sandy Stone, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο γνωστός ηθοποιός, συγγραφέας και σατυρικός βρισκόταν σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ έπειτα από επιπλοκές που υπέστη μετά από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο τον περασμένο Μάρτιο, στην οποία υποβλήθηκε μετά από πτώση που είχε τον Φεβρουάριο.

Το πιο γνωστό δημιούργημα του Χάμφρις, η Dame Edna Everage σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1970 και απέκτησε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή, το Dame Edna Everage Experience, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Σε δήλωση που έκανε η οικογένεια του ηθοποιού, ο Χάμφρις αναφέρεται ως “εντελώς ο εαυτός του μέχρι το τέλος, χωρίς να χάνει ποτέ το λαμπρό μυαλό του, το μοναδικό του πνεύμα και τη γενναιοδωρία του πνεύματός του”.

Μπάρι Χάμφρις Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι απέτισε φόρο τιμής λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του Χάμφρις.

“Ένας σπουδαίο πνεύμα, σατιρικός, συγγραφέας και απόλυτα μοναδικός, ήταν και προικισμένος και ο ίδιος δώρο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Χάμφρις, γεννημένος στη Μελβούρνη, μετακόμισε στο Λονδίνο το 1959 και εμφανίστηκε σε παραστάσεις του West End. Ο ίδιος αντλούσε έμπνευση από το παράλογο, avant-garde καλλιτεχνικό κίνημα Dada, έγινε ηγετική φυσιογνωμία της βρετανικής κωμικής σκηνής δίπλα σε σύγχρονους όπως ο Alan Bennett, ο Dudley Moore και ο Spike Milligan.

Το 1955, όπως αναφέρει το BBC, ο Χάμφρις δημιούργησε και παρουσίασε την κυρία Norman Everage, τη νοικοκυρά από το Moonee Ponds, ένα προάστιο της Μελβούρνης και αποτέλεσε την πρώτη προσέγγιση ενός ανεξέλεγκτου χαρακτήρα που έμελε να καθορίσει την καριέρα του.

Ο ίδιος είχε πει ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πίστευε ότι θα διαρκούσε μόνο μια εβδομάδα, ωστόσο, “άνθισε” στην Dame Edna, το φανταχτερό, οξυδερκές κωμικό alter ego του που θα καθήλωνε το κοινό στην Αυστραλία και όχι μόνο για δεκαετίες. Είπε ότι ο χαρακτήρας βασίστηκε στη μητέρα του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα