Μουντιάλ 2022 – Ιράν: Αποδοκιμάστηκε ο εθνικός του ύμνος, δάκρυα στις εξέδρες

Μουντιάλ 2022 – Ιράν: Αποδοκιμάστηκε ο εθνικός του ύμνος, δάκρυα στις εξέδρες
Φίλαθλος του Ιράν AP

Ο εθνικός ύμνος του Ιράν αποδοκιμάστηκε πριν από την έναρξη του αγώνα της Εθνικής ομάδας της χώρας με την Ουαλία για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου του Ιράν πριν από το ματς με την Ουαλία θα μείνει ως μία από τις πολύ σημαντικές αυτού του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Είναι γεγονός και το αποδεικνύουν τα σχετικά πλάνα ότι ακούστηκαν αποδοκιμασίες σχεδόν από όλο το γήπεδο. Είναι δηλαδή πιθανό να αποδοκίμασαν και οι ίδιοι Ιρανοί.

Στα τηλεοπτικά πλάνα επίσης εθεάθησαν και Ιρανοί ιδιαίτερα συγκινημένοι και δακρυσμένοι καθώς στην πατρίδα τους βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο εμβληματική κοινωνική εξέγερση των τελευταίων δεκαετιών.

Πολλές γυναίκες κρατούσαν μπλουζάκια με το όνομα της Αμίνι Μάσα, μετά τη δολοφονίας της οποίας άρχισε η εξέγερση ενώ άλλες φορούσαν μπλούζες με το σύνθημα γυναίκα, ζωή, ελευθερία που είναι το κεντρικό σύνθημα του ξεσηκωμού.

Οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές, τέλος, σε αντίθεση με ότι είχαν κάνει στο ματς με την Αγγλία, σιγοτραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, όχι πάντως με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα