Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο
Βροχές στην Αττική Dimitris Kapantais / SOOC

Βαθμιαία εξασθένηση ανέμων και θερμοκρασίες λίγα κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και μόνο το πρωί τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους το μεσημέρι και το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 18/3/1999 είχαμε πρωινή χιονόπτωση στα Ιωάννινα και καταιγίδα το απόγευμα.
  • Το 2009 σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα