Παράδοση – παραλαβή στο υπ. Υγείας: “Ένας μήνας είναι, θα περάσει”, δήλωσε η κ. Κοτανίδου

Παράδοση – παραλαβή στο υπ. Υγείας: “Ένας μήνας είναι, θα περάσει”, δήλωσε η κ. Κοτανίδου
Παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Υγείας Eurokinissi

Η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, κατά την παραλαβή, ευχήθηκε να μη συμβεί κάτι επείγον και έκτακτο, γιατί τότε θα καλέσει αμέσως τον απερχόμενο υπουργό, Θάνο Πλεύρη, για βοήθεια.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υγείας έγινε σε καλό κλίμα, αφού η νέα υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, είχε στενή συνεργασία τόσο με τον Θάνο Πλεύρη όσο και με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Εντατικολογίας-Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, είχε σχετικά ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς ήταν επικεφαλής της Επιτροπής για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, ήταν υπεύθυνη για τους VIP από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι νοσηλεύονταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Πρόσφατα, είχε λάβει τον ρόλο της «υπεράσπιση» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν δημοσιεύτηκε το δεύτερο μέρος της μελέτης «Λύτρα», σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστωθεί ότι το φορτίο της θνητότητας είναι μεγαλύτερο για τους νοσηλευόμενους σε δομές υγείας της επαρχίας (συν 64%) συγκριτικά με τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το καλωσόρισμα Πλεύρη

Καλωσορίζοντας την κυρία Κοτανίδου ο απερχόμενος υπουργός μίλησε με τα καλύτερα λόγια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευχήθηκε και καλή τύχη στο έργο της.

Ο κ. Πλεύρης στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε το προσωπικό ΕΣΥ και τους συνεργάτες του στο υπουργείο.

Από την πλευρά της η κ. Κοτανίδου εμφανώς αγχωμένη, ανέφερε ότι «η τύχη που μου ευχήθηκε ο κ. Πλεύρης μάλλον θα μού χρειαστεί. Ένας μήνας είναι θα περάσει».

Πάντως η κ. Κοτανίδου ευχήθηκε να μη συμβεί κάτι επείγον και έκτακτο γιατί τότε θα καλέσει αμέσως τον απερχόμενο υπουργό για βοήθεια.

Η Αναστασία Κοτανίδου θα συμπορευτεί για ένα μήνα στο υπουργείο Υγείας με τους δύο Γενικούς Γραμματείς που εργάζονται ακόμη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα