Κακοκαιρία Ilina: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Δευτέρα

Κακοκαιρία Ilina: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Δευτέρα
Καταιγίδα Eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα, Δευτέρα. Πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Ιταλία με το όνομα “Ilina” αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από τη Δευτέρα (03/04), φέρνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει στα δυτικά και βόρεια θα είναι υψηλή στα υπόλοιπα, λόγω των νοτιάδων .
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ
  • Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 6 με 7 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θρμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 3/4/1931 είχαμε όψιμη χιονόπτωση στην Αθήνα.
  • Το 2008 ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο προκαλεί τον θάνατο μιας γυναίκας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα