Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
Βροχές στην Αττική Dimitris Kapantais / SOOC

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ενισχυμένοι νοτιάδες και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία μέχρι και αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα
  • Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023


Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-01-2023


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-01-2023


Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα