Ροδόπη: Μετωπική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν μας ενημέρωσε κανείς πριν τις εκλογές”, λέει η Κουμουνδούρου

Ροδόπη: Μετωπική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν μας ενημέρωσε κανείς πριν τις εκλογές”, λέει η Κουμουνδούρου
Τουρκικό προξενείο ΑΜΠΕ

"Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένει η ΝΔ περί ενημέρωσης της Κουμουνδούρου για το τουρκικό προξενείο, πριν της εκλογές του Μαίου. "Μετωπική" Σκέρτσου-Τσαπανίδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει κατηγορηματικά πως είχε ενημερωθεί για το θέμα της Θράκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου από την τότε κυβέρνηση και από τον Γ. Γεραπετρίτη, όπως έχει κυκλοφορήσει από πλευράς ΝΔ. Από πλευράς Κουμουνδούρου γίνεται γνωστό πως μόνο μετά τις εκλογές εστάλη από το Γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη. Αντιθέτως, από τη ΝΔ επιμένουν πως είχαν ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον δύο φορές, πριν την 21η Μαίου.

Αναλυτικότερα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται πως δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση, προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σκέρτσος, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ψεύδη εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου σε δηλώσεις του στα media. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου της, για τη Θράκη.

Ακόμη, αναφέρουν πως μετά τις εκλογές απεστάλη τελικά από το Γραφείο του Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη.

Σημειώνουν πως, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη Δευτέρα κατά την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα του, όπως πράττει η Νέα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους. Προσθέτουν πως το κόμμα δεν έπραξε κάτι τέτοιο την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα προτίθεται να κάνει κάτι ανάλογο σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή.

Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή, αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα Τσαπανίδου – Σκέρτσου

Η όλη κόντρα για τη Ροδόπη, όπου και επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μαίνεται πάντως μόλις δώδεκα ημέρες πριν τις δεύτερες κάλπες, “αλλάζοντας” ή αν θέλετε, ορίζοντας την όλη ατζέντα. Τον “πόλεμο δηλώσεων” προκάλεσε αρχικά η καταγγελία του προέδρου της Ν.Δ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών υποψηφίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιώαννη Σαρμά, κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για “ωμό εκβιασμό”. Η απάντηση ήταν άμεση από την Πειραιώς, με τον Άκη Σκέρτσο να κάνει λόγο για “πολιτική απρέπεια” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντύπωση έκαναν και τα fake news που κυκλοφόρησε η κ. Βούλτεψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, είχαν κόντρα στον “αέρα” της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα MEGA”, το πρωί της Τρίτης.

“Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή”, είπε ο Ακης Σκέρτσος.

“Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής”, είπε.

Από τη δική της μεριά, η κυρία Τσαπανίδου διευκρίνισε ότι “εθνική εξαίρεση είναι να μην είναι ένα κόμμα εντός εθνικής γραμμής” με τον κ. Σκέρτσο να απαντά ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ “δεν έχει μία συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε, “καλύπτοντάς” τη: “Η κα. Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της στην θεσμική και οικονομική πραγματικότητα”.

Σε αυτό το σημείο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές, κάτι που προκάλεσε και τις αντιδράσεις: “Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη”.

Από την άλλη, η κα Τσαπανίδου σχολίασε: “Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. Έχουμε μία ΝΔ που επιδεικνύει μία επικίνδυνη στάση”.

Η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Σκέρτσου λέγοντας: “Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου”.

“Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας”, επέμεινε ο κ. Σκέρτσος.

Σε ερώτηση γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, η κ. Τσαπανίδου είπε πως “δεν είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές”.

Η κα Τσαπανίδου απευθυνόμενη στον κ. Σκέρτσο τόνισε: “Δεν ξεπεράσατε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή”.

“Το θέμα τέθηκε στον πλέον αρμόδιο, δεν είμαστε ο κηδεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ να του πούμε τι θα κάνει”, κατέληξε ο κ. Σκέρτσος, επιμένοντας στη θέση της ΝΔ ότι είχε ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της Θράκης και τις πολιτικές έναντι της μειονότητας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα