Νότιγχαμ: Τρεις νεκροί σε “σοβαρό περιστατικό” – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

Νότιγχαμ: Τρεις νεκροί σε “σοβαρό περιστατικό” – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης
Πυροβολισμοί στο Νότιγχαμ Darren Staples/AFP

Τρία άτομα εντοπίστηκαν νεκρά σε κεντρικούς δρόμους του Νότιγχαμ, ενώ βανάκι προσπάθησε να πατήσει άλλους τρεις πεζούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Συνελήφθη ένας ύποπτος

Ένας 31χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ατόμων που έχασαν τη ζωή τους μετά από αιματηρό περιστατικό στο Νότιγχαμ, με την αστυνομία να διεξάγει μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πρωινές ώρες της Τρίτης (13/6) δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στο δρόμο, στην Ilkeston Road και ένας ακόμη στη Magdala Road. Όπως σημειώνουν, βανάκι έπεσε επίσης πάνω σε τρεις πεζούς οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για το κίνητρο του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανέφερε:

“Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων στην πόλη.

Η αστυνομία κλήθηκε στην Ilkeston Road λίγο μετά τις 4 π.μ. όπου δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στη συνέχεια σε ένα άλλο περιστατικό στην οδό Milton Street όπου ένα φορτηγάκι είχε προσπαθήσει να πατήσει τρεις ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός στην οδό Magdala Road.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο άνδρα ως ύποπτο για φόνο και παραμένει υπό κράτηση”.

«Είναι ένα φρικτό και τραγικό συμβάν, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους», δήλωσε η επιθεωρητής της αστυνομίας Κέιτ Μέινελ.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τα θύματα ή για την ακριβή φύση του περιστατικού», επεσήμανε η υπηρεσία ασθενοφόρων της περιοχής Ιστ Μίντλαντς.

Μία αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν στο Νότιγχαμ και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.

Η Μέινελ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της πόλης για όσο διάστημα συνεχίζεται η έρευνα.

«Σήμερα η πόλη μας ξύπνησε με φρικτά νέα», ανέφερε ο Άλεξ Νόρις βουλευτής από το Νοτιγχαμ στο Twitter. «Οι σκέψεις και οι προσευχές της κοινότητας μας είναι με τους πληγέντες».

Πολλοί δρόμοι στο Νότιγχαμ έχουν κλείσει, ενώ έχουν ανασταλεί και κάποια δρομολόγια του τραμ, με τις αρχές να κάνουν λόγο για “σοβαρό περιστατικό σε εξέλιξη”.

Μεγάλη επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή υπό τον συντονισμό αξιωματικών εθνικής εμβέλειας που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των ασθενοφόρων και της πυροσβεστικής.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι παρούσες σε περιοχές όπως η διασταύρωση της Maid Marian Way με την Upper Parliament Street.

Άλλοι δρόμοι που έχουν αποκλειστεί περιλαμβάνουν την Ilkeston Road, την Milton Street, την Maples Street και την Woodborough Road, από τη διασταύρωση με την Magdala Road προς την πόλη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα