Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια τη Δευτέρα

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια τη Δευτέρα
Σύννεφα στα Τρίκαλα Eurokinissi

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές ακι απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Σταδιακή επικράτηση νότιων νοτιοδυτικών ανέμων εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/4/2002 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στην Αττική. — Το 2006 είχαμε χαλαζόπτωση στη Θεσ/νίκη. — Το 2016:  έπεσε πολύ  μεγάλου μεγέθους χαλάζι στον Έβρο διαμέτρου 5 εκατοστών

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα