Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το άγριο bullying σε 35χρονο

Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το άγριο bullying σε 35χρονο
Πάτρα Eurokinissi

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το βίαιο περιστατικό σε βάρος 35χρονου στην Πάτρα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών. Στο "μικροσκόπιο" του Εισαγγελέα του επίμαχο βίντεο.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου Ρομ που υπέστη άγριο bullying σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να διατάζει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το pelop.gr, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του 35χρονου, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Από την κατάθεση του 35χρονου φαίνεται πως επισκεπτόταν τακτικά την εν λόγω επιχείρηση για να παίρνει σίδερα, έδειξε να έχει σώας τας φρένας και υποστήριξε πως του έδωσαν οι παριστάμενοι 20 ευρώ.

Πάτρα: Στον εισαγγελέα του βίντεο

Στον Εισαγγελέα έχει σταλεί το υλικό που συγκεντρώθηκε για το εν λόγω βίαιο περιστατικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πελοπόννησος ο 35χρονος, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως “τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται” ενώ σημείωσε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε πως γονάτισε αυτοβούλως. Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιός του έβαλε φωτιά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για διερεύνηση σε βάθος του περιστατικού κακοποίησης, ενώ ο 35χρονος δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση εις βάρος των φερόμενων δραστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα