Ο Μασκ μπάναρε τον Μασκ – Ανεστάλη ο λογαριασμός που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του μεγιστάνα

Ο Μασκ μπάναρε τον Μασκ – Ανεστάλη ο λογαριασμός που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του μεγιστάνα
Ο Έλον Μασκ AP

Ο Έλον Μασκ δηλώνει αποφασισμένος να προστατέψει την ελευθερία του λόγου στο Twitter με κάθε τρόπο, ωστόσο την "πλήρωσε" ο λογαριασμός που ήταν αφιερωμένος στην παρακολούθηση της τοποθεσίας του ιδιωτικού του τζετ.

Τον λογαριασμό που είναι αφιερωμένος στην παρακολούθηση του ιδιωτικού τζετ του Έλον Μασκ ανέστειλε το Twitter, την ώρα που ο δισεκατομμυριούχος δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας της ελευθερίας του λόγου στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του οποίου πια είναι ιδιοκτήτης.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο λογαριασμός, @ElonJet, τον οποίο διαχειριζόταν ο φοιτητής κολεγίου της Φλόριντα, Τζακ Σουίνι και τον ακολουθούσαν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο ακόλουθοι, ήταν αφιερωμένος στο να παρακολουθεί την τοποθεσία του αεροπλάνου του Μασκ χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης.

Λοιπόν, φαίνεται ότι το @ElonJet έχει ανασταλεί“, έγραψε ο Σουίνι την Τετάρτη και ενθάρρυνε τους χρήστες να τον ακολουθήσουν σε άλλες πλατφόρμες.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι ήταν τόσο ένθερμος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου που δεν θα απαγόρευε τον λογαριασμό παρακολούθησης αεροπλάνου, τον οποίο χαρακτήρισε “άμεσο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας”.

Εσωτερικά, ωστόσο, οι υπάλληλοι του Twitter φαίνεται πως έλαβαν διαφορετικές οδηγίες, καθώς ο Σουίνι στις 10 Δεκεμβρίου μοιράστηκε ένα νήμα από tweets υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός του είχε αποκλειστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσβαση του λογαριασμού είχε περιοριστεί σκοπίμως.

Όπως είπε, ένας υπάλληλος του έστειλε ένα στιγμιότυπο του αντιπροέδρου της εταιρείας του Συμβουλίου Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, ζητώντας να τοποθετηθεί έντονο φιλτράρισμα ορατότητας στο @ElonJet. Το συμβούλιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας διαλύθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει το CNBC.

Σημειώνεται πως ο Σουίνι χειρίζεται επίσης λογαριασμούς που είναι αφιερωμένοι στην παρακολούθηση των ιδιωτικών πτήσεων άλλων δημοσίων προσώπων όπως του Μπιλ Γκέιτς, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα