Μάγχη: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Μάγχη: Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Φωτογραφία αρχείου Candida Lobes/MSF Via AP

Αυτοσχέδιο σκάφος που μετέφερε μετανάστες από την Γαλλία στην Αγγλία ναυάγησε στον πορθμό της Μάγχης, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (14/12) στον πορθμό της Μάγχης, ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, 43 άνθρωποι έχουν σωθεί ενώ περισσότεροι από 30 βρίσκονται στο νερό, αναμένοντας τη διάσωσή τους, εν μέσω πρωτοφανούς κακοκαιρίας που πλήττει την Αγγλία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με τις αρχές να έχουν κινητοποιήσει σκάφη και ομάδες διάσωσης από διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Αγγλίας, δύο βρετανικά ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού.

Από την πλευρά της Γαλλίας, η λιμενική διοίκηση της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας πρόσθεσε ότι ένα σκάφος περιπολίας του ναυτικού έχει επίσης μεταβεί στην περιοχή.

Το αυτοσχέδιο σκάφος που ναυάγησε πιστεύεται ότι μετέφερε μετανάστες που ήθελαν να περάσουν στη Γαλλία, ύστερα από τις εξαγγελίες του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, για νομοθέτηση νέων μέτρων “για να σταματήσουν οι βάρκες”.

Η αιτία θανάτου των μεταναστών πιθανότατα να είναι οι συνθήκες παγετού που επικρατούσαν στα νερά της Μάγχης το βράδυ της Τρίτης (13/12). Ο ανταποκριτής του BBC σημειώνει ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα