Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες
Τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες European People's Party/FLICKR/Newsroom

Έφοδο πραγματοποίησε η βελγική και γερμανική αστυνομία στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ποια υπόθεση αφορά.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες την Τρίτη (04/04).

“Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Rue du Commerce”, ανέφερε πηγή στο EURACTIV.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κοινή έφοδος της βελγικής και της γερμανικής αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εν εξελίξει έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας και συγκεκριμένα σε βάρος του επικεφαλής του κρατιδίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Θουριγγίας Μάριο Φόιγκτ (Mario Voigt).

“Σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά υπαλλήλων του ΕΛΚ. Η έρευνα εξυπηρετεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά του Φόιγκτ. Επιπλέον, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν πιθανούς μάρτυρες επιτόπου στις Βρυξέλλες”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Μάνφρεντ Βέμπερ, προέδρου του ΕΛΚ.

“Σύμφωνα με την έρευνα του MDR THÜRINGEN (Αρχές Θουριγγίας), η εν εξελίξει έφοδος έχει επίσης ως στόχο να εξετάσει το ζήτημα του πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε αρχικά για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα μπορεί να έλαβε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου”, κατέληξε ο ίδιος.

Ποιος είναι ο Μάριο Φόιγκτ

Ο Μάριο Φόιγκτ ήταν ο Διευθυντής Ψηφιακής Εκστρατείας του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εκλογικής εκστρατείας του 2019 και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ανάθεση της σύμβασης για την ψηφιακή εκστρατεία σε εταιρεία στη Θουριγγία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Πλέον, ο Φόιγκτ είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Θουριγγίας και σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα MDR, ερευνάται για δωροδοκία. Ήδη μάλιστα από τον Οκτώβριο του 2022, οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους του.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΚ

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (04/04), “το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιβεβαιώνει ότι εκπρόσωποι των βελγικών και γερμανικών αστυνομικών αρχών επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες την Τρίτη 4 Απριλίου“, με την επίσκεψη να συνδέεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας.

Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τεκμηρίωση.

Καθώς πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα δώσει περαιτέρω σχόλια“.

Σημειώνεται πως το ΕΛΚ, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, στην οικογένεια της οποίας ανήκει και η Νέα Δημοκρατία.

Ιδρύθηκε το 1976 και διέπεται από τις ιδεολογικές αρχές της χριστιανοδημοκρατίας και του φιλελεύθερου συντηρητισμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα