Οι πιο περίεργες ιστορίες παραβατικότητας που μας χάρισε το 2022. Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel via AP, Pool Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel via AP, Pool

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Σ’ ΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Οι πιο περίεργες ιστορίες παραβατικότητας που μας χάρισε το 2022.

Όσο πιο παράξενοι γινόμαστε οι άνθρωποι τόσο πιο παράξενα γίνονται και τα εγκλήματά μας. Ειδικά τη χρονιά που μας πέρασε φαίνεται ότι καταφέραμε να ανέβουμε λέβελ στον τομέα της παραξενιάς και επομένως και στον τομέα της αλλόκοτης παραβατικότητας.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τη συμπεριφορά της τύπισσας που παρακαλούσε μία άγνωστη που πέτυχε σε σουπερμάρκετ να της πουλήσει το μωρό της; Ή τον κλέφτη αυτοκινήτων που θεώρησε καλή ιδέα να χωθεί μέσα σε ένα αρκουδάκι για να γλιτώσει απ’ τους αστυνομικούς;

Ακολουθούν έξι απ’ τα πιο παράξενα εγκλήματα του 2022:

Γυναίκα προσπάθησε να αγοράσει μωρό σε σούπερμαρκετ

Τον Ιανουάριο του 2022 στο Τέξας, κι ενώ η Ρεμπέκα Λανέτ Τέιλορ βρισκόταν στην ουρά ενός σούπερμαρκετ για να πληρώσει, παρατήρησε σε μία άλλη ουρά ένα ξανθό μωρό με γαλανά μάτια, μαζί με τη μητέρα του. Προχώρησε προς το μέρος τους και ρώτησε τη μητέρα αν θα μπορούσε να αγοράσει το παιδί της και πόσο θα της κόστιζε κάτι τέτοιο.

Η Τέιλορ ακολούθησε τη γυναίκα στο πάρκινγκ, παρενοχλώντας την και ζητώντας της συνεχώς να αγοράσει το μωρό της. AP Photo/Seth Wenig) AP Photo/Seth Wenig

Αρχικά, η μητέρα εξέλαβε το σχόλιο ως αστείο, αλλά η Τέιλορ της έδειξε ότι μιλούσε πολύ σοβαρά. Όταν της πρόσφερε 250.000 δολάρια για το παιδί και τη διαβεβαίωσε ότι είχε τα χρήματα, η μητέρα τότε της είπε το αυτονόητο, ότι το μωρό της δεν ήταν προς πώληση.

Η συνάντησή τους όμως δεν τελείωσε εκεί. Η Τέιλορ ακολούθησε τη γυναίκα στο πάρκινγκ, παρενοχλώντας την και ζητώντας της συνεχώς να αγοράσει το μωρό της. Δεν ξεκολλούσε από πάνω της και τρόμαξε τόσο πολύ τη μητέρα που κλείδωσε το μωρό της στο αυτοκίνητο για ασφάλεια. Η Τέιλορ διπλασίασε την προσφορά της και της είπε πώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποκτήσει αυτό το μωρό.

Η μητέρα τελικά κατάφερε να διαφύγει και λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές. Στις 18 Ιανουαρίου 2022, η Τέιλορ συνελήφθη με κατηγορίες κακουργήματος για απόπειρα πώλησης ή αγοράς παιδιού, αν και τα αρνήθηκε όλα. Ισχυρίστηκε ότι απλώς βρισκόταν στο σουπερμάρκετ, κοιτώντας τη δουλειά της και τίποτα άλλο.

Τουρίστας κατέστρεψε αρχαιότητες επειδή δεν συναντήθηκε με τον Πάπα

Στις αρχές του Οκτωβρίου, ένας Αμερικανός τουρίστας επισκέφτηκε το Βατικανό ελπίζοντας να συναντήσει τον ίδιο τον Πάπα. Ο τουρίστας απαίτησε να δει τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και όταν ενημερώθηκε ότι η επιθυμία του δεν θα πραγματοποιηθεί, βγήκε εκτός εαυτού.

Ο άνδρας άρχισε αμέσως να τρέχει, αρπάζοντας μια από τις αρχαίες ρωμαϊκές προτομές που πλαισιώνουν τον τοίχο του “Μουσείου Chiaramonte” και στη συνέχεια την πέταξε στο πάτωμα. Κατέστρεψε δύο ακόμη τεχνουργήματα, το ένα απ’ τα νεύρα του επειδή του είπαν “όχι” και το δεύτερο πάνω στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το προσωπικό.

"Αυτό το περιστατικό πιθανότατα θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας". AP Photo/Gregorio Borgia AP Photo/Gregorio Borgia

Οι υπόλοιποι τουρίστες σοκαρισμένοι από το ξέσπασμα και το θέαμα, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να κοιτούν με δέος καθώς η ασφάλεια του μουσείου τελικά θα κατάφερνε να τον συλλάβει.

Το μουσείο περιέγραψε τα τεχνουργήματα ως μικρά κομμάτια, αλλά και τα δύο ήταν ηλικίας πάνω από 2.000 έτη. Το προσωπικό άρχισε αμέσως να εργάζεται για την αποκατάσταση των κομματιών, αλλά η ζημιά ήταν σοβαρή και γρήγορα κατάλαβαν ότι ποτέ δεν θα ήταν ξανά τα ίδια με πριν.

Παρότι ήταν στερεωμένα στον τοίχο με καρφιά, ο τουρίστας είχε καταφέρε να τα αρπάξει βάζοντας λίγη μόνο δύναμη. Αυτό το περιστατικό πιθανότατα θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο μουσείο και σε αυξημένη απόσταση μεταξύ τουριστών και αντικειμένων.

Σκότωσε τον φίλο του εξαιτίας του “Bigfoot”

Ένας 53χρονος άνδρας από την Οκλαχόμα, ο Λάρυ Ντόιλ Σάντερς είχε πάει για ψάρεμα το περασμένο καλοκαίρι στον ποταμό Σάουθ Κανάντιαν, μαζί με τον φίλο του, Τίμι Νάιτεν. Άρχισαν όμως να μαλώνουν τόσο έντονα που ο Σάντερς στραγγάλισε μέχρι θανάτου τον φίλο του με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και εξομολογήθηκε στην κόρη του την αποτρόπαια πράξη του. Εκείνη ενημέρωσε με τη σειρά της την αστυνομία, η οποία μία ημέρα μετά βρήκε το άψυχο σώμα του Νάιτεν κοντά στον ποταμό.

Ο Σάντερς είπε στις αρχές ότι ο Νάιτεν σχεδίαζε να τον ταΐσει στον “Bigfoot” (Μεγαλοπόδαρο), το μυθικό ανθρωποειδές που οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ζει στα μέρη τους, και επομένως η πράξη του ήταν απλώς αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, η δολοφονία του Νάιτεν ήταν κάτι παραπάνω από βάναυση. Ο Σάντερς χτύπησε τον φίλο του με γροθιές και ξύλα, και οι δυο τους μάλωναν για πολλή ώρα προτού τελικά ο Σάντερς καταφέρει τελικά να τον πνίξει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φίλος του είχε καλέσει τον Bigfoot για να τον σκοτώσει και το τέρας εμφανίστηκε προτού ο Νάιτεν καταφέρει να δραπετεύσει. Μη θέλοντας να τον φάει ο Bigfoot, ο Σάντερς δολοφόνησε τον Νάιτεν έτσι ώστε το τέρας να επικεντρωθεί στην εύκολη λεία και εκείνος να προλάβει να το σκάσει.

Ο Σάντερς αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο.

"Μουσείο" για τον μύθο του Bigfoot στην πόλη Σέρι Λονγκ της Τζόρτζια. AP Photo/John Bazemore AP Photo/John Bazemore

Ο διευθυντής εταιρείας vegan φαγητών δάγκωσε τη μύτη άντρα

Η Beyond Meat είναι μια φυτοφαγική εταιρεία παραγωγής κρέατος που είναι γνωστή ως χορτοφαγική και ως φιλική προς τους vegan. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ο Γενικός Διευθυντής της, Νταγκ Ράμσεϊ, να μην είναι ούτε vegan ούτε φιλικός. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, ο Ράμσεϊ παρακολουθούσε έναν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου στο στάδιο του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας. Μπορεί οι τσακωμοί μεταξύ των οπαδών να είναι ένα μάλλον σύνηθες φαινόμενο μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό που συνέβει εδώ ήταν λίγο ασυνήθιστο.

Ο Ράμσεϊ προσπαθούσε να βγει από το πάρκινγκ όταν ένας άλλος οδηγός του τράκαρε το αυτοκίνητο. Και τότε εκείνος βγήκε εκτός εαυτού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στα αμερικανικά μέσα, έσπασε με γροθιές το πίσω παρμπρίζ του άλλου αυτοκινήτου και όταν ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο Γενικός Διευθυντής εταιρείας που δεν τα πάει και τόσο καλά με το κρέας, τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και του δάγκωσε τη μύτη απειλώντας τον να τον σκοτώσει. Όταν έφτασε η αστυνομία, οι δύο άνδρες ήταν μέσα στα αίματα.

Ο Ράμσεϊ συνελήφθη για “τρομοκρατική απειλή και επίθεση τρίτου βαθμού” και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 11.000 δολαρίων.

Κλέφτης αυτοκινήτου κρυβόταν μέσα σε λούτρινο αρκουδάκι

Τον Ιούλιο του 2022, στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Τζόσουα Ντόμπσον συνελήφθη ως ύποπτος για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, για οδήγηση παρά την αναστολή της άδειας του και για έναν λογαριασμό που άφησε απλήρωτο σε ένα βενζινάδικο. Grand theft auto καταστάσεις.

Οι αρχές βρήκαν το σπίτι του και όταν έφτασαν με σκοπό να τον συλλάβουν, δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Ήταν σαν να είχε ανοίξει η γη και να τον κατάπιε. Καθώς, λοιπόν, έψαχναν την κατοικία του Ντόμπσον, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα μεγάλο λούτρινο αρκουδάκι που φαινόταν σαν να ανέπνεε! Άνοιξαν το φερμουάρ και βρήκαν μέσα τον κύριο Ντόμπσον.

Αν και οι παραβάσεις του δεν ήταν και τίποτα το ασυνήθιστο, η μεγάλη του δημιουργική πινελιά ήταν η κρυψώνα του, αυτή είναι που κάνει την περίπτωσή του μαγική.

Ο Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών για τα εγκλήματά του. Μετά την καταδίκη, η τοπική αστυνομία έκανε την εξής δήλωση: “Τώρα είναι κλεισμένος πίσω από τα κάγκελα (…) Ευτυχώς, εκεί έχει περισσότερο χώρο απ’ το μέρος που βρισκόταν προηγουμένως”.

AP Photo/Andreea Alexandru AP Photo/Andreea Alexandru

Φαγητό γάμου με ντρέσινγκ μαριχουάνα

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα, η Ντάνια Σβόμποντα μαζί με την κοπέλα που είχε αναλάβει το κέτερινγκ του γάμου της, θεώρησαν ότι το να βάλουν κρυφά στα πιάτα των καλεσμένων μαριχουάνα θα ήταν μια χαριτωμένη φάρσα. Όμως, όχι μόνο δεν ήταν χαριτωμένο αυτό που έκαναν, αλλά ήταν και εγκληματικό.

Τα πράγματα πήραν γρήγορα πολύ άσχημη τροπή καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να έχουν διάφορα συμπτώματα μετά την χωρίς γνώση τους κατανάλωση μαριχουάνας. Ένας καλεσμένος άρχισε να κάνει εμετό, μια άλλη φοβήθηκε ότι θα πάθει καρδιακή ανακοπή και αποσύρθηκε στο αυτοκίνητό της, κάποιοι άλλοι είχαν παραισθήσεις και μερικοί έκαναν σκοτεινές σκέψεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν και καμία από αυτές δεν είναι τυπικές αντιδράσεις στη μαριχουάνα, το ανυποψίαστο πλήθος ήταν ξεκάθαρα αναστατωμένο.

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό ως μια ανόητη φάρσα, αλλά η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας είναι παράνομη στη Φλόριντα. Έτσι, αντιμετώπισαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παραποίηση τροφίμων και πλημμεληματικές κατηγορίες για αμέλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα