Μπάιντεν: “Σκανδαλώδη” τα γιγαντιαία κέρδη εταιρειών του τομέα του πετρελαίου

Μπάιντεν: “Σκανδαλώδη” τα γιγαντιαία κέρδη εταιρειών του τομέα του πετρελαίου
Associated Press

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να «αντιμετωπίσουν» την κλιματική κρίση, που χαρακτήρισε «υπαρξιακή απειλή», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε “σκανδαλώδη” τα γιγαντιαία κέρδη εταιρειών του τομέα του πετρελαίου και κάλεσε ταυτόχρονα να επιβληθεί «ελάχιστος φόρος» στους δισεκατομμυριούχους.

«Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στο Κογκρέσο. «Προτείνω να τετραπλασιαστούν οι φόροι» που αναλογούν στις επαναγορές μετοχών, ώστε «να ενθαρρυνθούν πιο μακροπρόθεσμες επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Τέλος, τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να «αντιμετωπίσουν» την κλιματική κρίση, που χαρακτήρισε «υπαρξιακή απειλή», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ενεργειακός κολοσσός BP ανακοίνωσε την Τρίτη ετήσια κέρδη – ρεκόρ μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου την περασμένη χρονιά, ως συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν στα 27,7 δισ. δολάρια το 2022, σε σύγκριση με 12,8 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος. Το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ κερδών της BP ήταν 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008. Tο τέταρτο τρίμηνο, η BP σημείωσε καθαρά κέρδη 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες των αναλυτών για 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα