Τους αναποφάσιστους δεξιούς και ΠΑΣΟΚους θέλει να πάρει η ΝΔ

Διαβάζεται σε 3'
Τους αναποφάσιστους δεξιούς και ΠΑΣΟΚους θέλει να πάρει η ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης Thanassis Stavrakis/AP Photo

Στο γαλάζιο επιτελείο μελετούν τα γκάλοπ, εκτιμώντας ότι μπορούν να ανακόψουν διαρροές προς “Νίκη”, να φέρουν πίσω ψηφοφόρους από Βελόπουλο και να πάρουν ψήφους από ΠΑΣΟΚ.

Με στόχο μία ισχυρή αυτοδυναμία, πάνω απο εκείνη του 2019, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθεια να κρατήσει το ποσοστό των εκλογών του Μαϊου και ει δυνατόν να το αυξησει κιόλας.

Στο γαλάζιο επιτελείο μελετούν λοιπόν προσεκτικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι η ΝΔ εμφανίζει υψηλή συσπείρωση (σύμφωνα με την Alco, αγγίζει το 96%). Θεωρούν επομένως ότι το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι δεύτερες εκλογές είναι εξίσου κρίσιμες πιάνει στη βάση της ΝΔ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώνουν ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζει το ίδιο υψηλή συσπείρωση (στην ίδια έρευνα κινείται στο 85%), ενώ η Ελληνική Λύση φέρεται ακόμη πιο αποσυσπειρωμένη (στο 76%), η δε “Νίκη” εμφανίζει συσπείρωση στο 87%.

Σημειωτέον δε ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO, το 23,2% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι σκέπτεται να ψηφίσει στις 25 Ιουνίου άλλο κόμμα από αυτό που είχε επιλέξει στις 21 Μαϊου.

Επομένως στη ΝΔ ελπίζουν ότι τουλάχιστον μπορούν να ανακόψουν τις διαρροές προς τη “Νίκη” και ταυτόχρονα να φέρουν πίσω ψηφοφόρους της “πατριωτικής δεξιάς” που είχαν επιλέξει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και να πάρουν και άλλες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια να μη χάσουν έστω και μικρό ποσοστό προς κομματίδια της δεξιάς (όπως τα σχήματα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΝΔ κρατά ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα της Ροδόπης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε χθες από τα Δωδεκάνησα εκ νέου το χαρτί της Τουρκίας, αλλά και του μεταναστευτικού, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το διακύβευμα περί σταθερότητας ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και η μείωση της φορολογίας.

“Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της ΝΔ”, είπε χαρακτηριστικά χθες στους κατοίκους της Πάτμου ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος έτσι γενικότερα στους δεξιούς ψηφοφόρους που στις 21 Μαϊου στράφηκαν στην Ελληνική Λύση ή τη Νίκη.

Ο δε εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες κάρφωσε τη “Νίκη” για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια. Ο κ. Σκέρτσος ειδικότερα απευθύνθηκε: “Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που σκέφτονται ψήφο σε μικρά κόμματα, τα οποία δεν λένε τίποτα, αλλά επικαλούνται το συναίσθημα” και τους κάλεσε: “Να σκεφτούν τα δείγματα γραφής, που δείχνουν οι επικεφαλής τους, με όσα γίνονται με τις λίστες των εκλογών και γιατί η είσοδος τους στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί σήμερα στη Σαλαμίνα και την ερχόμενη Τρίτη στη Θράκη, από όπου θα μεταβεί την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Στην Α Θεσσαλονίκης άλλωστε η ΝΔ σημείωσε το τρίτο μικρότερο ποσοστό της πανελλαδικά, ενώ στην Ξάνθη το πέμπτο μικρότερο ποσοστό της, ενώ η Ροδόπη ως γνωστόν ήταν η μόνη περιφέρεια που δεν βάφτηκε μπλε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα