Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, και χιόνια στα ορεινά
Βροχές MotionTeam

Άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα με πτώση από την Τετάρτη και μετά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.
  • Η θερμοκρασία μέχρι και αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και πτώση από Τετάρτη
  • Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο έρχεται νέο κύμα από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα).

Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές ως τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν εκ νέου και θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βoρειοδυτικά θα φθάσει τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι έντονα έως τις βραδινές ώρες, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες και το ανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα