Έρευνα Reuters: Το NEWS 24/7 παραμένει ψηλά στην εμπιστοσύνη του κοινού

Έρευνα Reuters: Το NEWS 24/7 παραμένει ψηλά στην εμπιστοσύνη του κοινού
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΜΑΛΗΣ

Υποχωρεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τα ΜΜΕ

Μεγάλη υποχώρηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταδεικνύει η ετήσια έρευνα του Reuters με τον σχετικό δείκτη στη χώρα μας να υποχωρεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Με την πλειονότητα των πολιτών να αντλεί τις ειδήσεις της μέσω των Social Media και των ηλεκτρονικών MME, τo NEWS 24/7 παραμένει μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών τους για ενημέρωση.

Βάσει ερωτηματολογίου της εν λόγω έρευνας, το NEWS 24/7 είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή digital Μέσα Ενημέρωσης σε εβδομαδιαία χρήση και καταγράφεται ως ένα από τα κύρια portals.


Σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία, το NEWS 24/7 βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ενημερωτικών site της χώρας, με το 42% να δηλώνει πως το εμπιστεύεται και μόλις το 23% πως δεν το εμπιστεύεται, ένα από τα μικρότερα σχετικά ποσοστά.


Σημειώνεται πως κορυφαία χώρα σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα ΜΜΕ παραμένει η Φινλανδία με 69% και ακολουθεί η Πορτογαλία με 58%. Όπως υπογραμμίζει το Reuters, η χαμηλότερη εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ παρατηρείται σε χώρες με μεγάλο βαθμό πολιτικής πόλωσης, όπως οι ΗΠΑ(32%), η Αργεντινή(30%), η Ουγγαρία(25%) και η Ελλάδα (19%).

Διαβάστε όλη την έρευνα του Reuters

https://www.news247.gr/download/4182/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/06/digital.pdf/889000/digital.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα