Πελαγίδης: Θα παραμείνουν οι τιμές των τροφίμων πάνω από τον πληθωρισμό

Πελαγίδης: Θα παραμείνουν οι τιμές των τροφίμων πάνω από τον πληθωρισμό
Σούπερ Μάρκετ SOOC

Οι τιμές βασικών πρώτων υλών που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των τροφίμων παρουσιάζουν πολύ μικρή υποχώρηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των τροφίμων προβλέπει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Πελαγίδης.

Συγκεκριμένα μιλώντας από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ECR Hellas αιτιολόγησε την εκτίμηση αυτή με το γεγονός ότι οι τιμές βασικών πρώτων υλών που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των τροφίμων παρουσιάζουν πολύ μικρή υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στο σιτάρι είναι μειωμένες μόλις κατά 12%-13%, στο καλαμπόκι κατά 7% και στη σόγια λιγότερο από 5%. «Αυτές οι μειώσεις δεν φαίνεται να οδηγούν τις τιμές των τροφίμων στην αποκλιμάκωση που θα επιθυμούσε το νοικοκυριό. Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τις τιμές των τροφίμων να είναι πάνω από τον γενικό πληθωρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι δεν θεωρεί δικαιολογημένη την ανησυχία για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα