Το 2020 οι εγγεγραμμένοι χρήστες σε dating apps έφτασαν τα 44,2 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. AP Photo/John Minchillo AP Photo/John Minchillo

5 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟ TINDER

Από τον "κανίβαλο των Χριστουγέννων" μέχρι τον άνθρωπο που ξεφορτωνόταν τα πτώματα με το καροτσάκι του σουπερμάρκετ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν το άλλο τους μισό μέσα από dating apps έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια -μόνο το 2020 υπολογίζεται ότι είχε φτάσει στα 44,2 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. Οπότε, μάλλον δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη ότι μέσα στα τόσα εκατομμύρια έχουν παρεισφρήσει και μερικές περιπτώσεις ανθρώπων, που αν τους πετύχαινες έξω θα άλλαζες πεζοδρόμιο. Online όμως καταφέρνουν και κάνουν τον εαυτό τους κάπως πιο ελκυστικό και έχουν πολύ κακό λόγο γι’ αυτό.

Κάπως έτσι λειτουργούν οι -ευτυχώς πάρα πολύ λίγοι- δολοφόνοι (δεν θέλω να φοβόμαστε) που ψάχνουν το επόμενο θύμα τους μέσα από τέτοιες εφαρμογές. Πέντε τέτοιες περιπτώσεις serial killer που βρήκαν τα θύματά τους μέσα από dating apps και προκάλεσαν φρίκη με τις πράξεις τους είναι και αυτές που ακολουθούν:

Ο δολοφονος με το καροτσακι

Αρχικά ο Άντονι Ρόμπινσον ήταν γνωστός ως ο “Δολοφόνος με το Καροτσάκι του Σουπερμάρκετ”, καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι με αυτόν τον τρόπο μετέφερε τα πτώματα για να τα ξεφορτωθεί.

Τον Ιανουάριο του 2022, το site WUSA9 ανέφερε ότι οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει τα λείψανα μιας γυναίκας, για την οποία πίστευαν ότι ήταν το πέμπτο θύμα ενός δολοφόνου που έψαχνε τα θύματά του μέσα απ’ τους ιστότοπους γνωριμιών Tagged και Plenty of Fish. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το NBC Washington ανέφερε ότι οι αρχές συνέδεαν ένα νέο θύμα, το έκτο κατά σειρά, με τον ίδιο δολοφόνο, τον οποίον ισχυρίστηκαν ότι είχαν επιτέλους συλλάβει. Επρόκειτο για τον Άντονι Ρόμπινσον.

Λίγες μέρες αργότερα, ο άντρας αυτός ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με την Washington Post, μια άλλη γυναίκα που γνωρίστηκε μαζί του μέσω dating app, εμφανίστηκε για να μοιραστεί τα όσα είχε περάσει κοντά του.. Η Μόνικα Γουάιτ αποκάλυψε ότι οι διαδικτυακές συνομιλίες τους γρήγορα μετατράπηκαν σε καθημερινές βιντεοκλήσεις, κατά τις οποίες θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ρόμπινσον ήταν “αρκετά γοητευτικός” -τουλάχιστον στην αρχή. Μάλιστα, της είχε μιλήσει και για μία υποτιθέμενη αρραβωνιαστικιά που είχε κάποτε και η οποία είχε πεθάνει εντελώς ξαφνικά. Τελικά, αργότερα θα μάθαινε ότι επρόκειτο για την Σκάι Άλεν, η οποία αν και ακόμα ζούσε, μετά από πολύ καιρό θα γινόταν το έκτο κατά σειρά θύμα του.

Η Γουάιτ είπε ότι η σχέση τους έληξε όταν μία μέρα, όντας μεθυσμένος ο Ρόμπινσον, έκανε κάποια σεξουαλικά σχόλια προς τον γιο της! Μάλωσαν άγρια και σύντομα έφτασε η αστυνομία στο σπίτι της για να προλάβει τα χειρότερα. Ωστόσο, όπως θα αποδεικνυόταν, δεν θα προλάβαινε και τα πολύ χειρότερα που θα ακολουθούσαν. Οκτώ μήνες αργότερα, ο μυστηριώδης “Δολοφόνος με το Καροτσάκι του Σουπερμάρκετ”, θα σκότωνε το πρώτο του θύμα.

Ο δολοφόνος του Tinder

Το 2018, μία Βρετανίδα τουρίστρια εξαφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία. Το πτώμα της βρέθηκε λίγο αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της, και σύμφωνα με το BBC, οι αρχές ανέκριναν αμέσως έναν άντρα, τον οποίο είχε συναντήσει λίγο νωρίτερα μέσω Tinder. Αρχικά δεν μπορούσε να δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα, ακόμα και όταν κρίθηκε ένοχος, επειδή επρόκειτο να δικαστεί και για δύο ακόμη υποθέσεις.

Στα τέλη του 2020, το BBC θα ανέφερε ότι ο άντρας τελικά κρίθηκε ένοχος και γι’ αυτές τις δύο υποθέσεις, οι οποίες και πάλι αφορούσαν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις σε δύο άλλες γυναίκες που είχε γνωρίσει μέσω Tinder.

Πριν καν ξεφορτωθεί το σώμα της Βρετανίδας, ο Κέμπσον έστελνε μηνύματα σε κάποια άλλη μέσα από την εφαρμογή γνωριμιών. AP Photo/Patrick Sison, File AP Photo/Patrick Sison, File


Το ειδησεογραφικό δίκτυο 1News ανέφερε ότι προτού συμβούν όλα αυτά τα περιστατικά, μια άλλη γυναίκα είχε πάει στην αστυνομία επειδή ο Τζέσε Κέμπσον -έτσι λεγόταν τελικά- την είχε απειλήσει με μαχαίρι. Παρά τα όσα είχε καταθέσει τότε -18 μήνες πριν από τη δολοφονία της τουρίστριας- οι αρχές είχαν αποφανθεί ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να δώσουν συνέχεια στο θέμα και επέβαλαν μόνο περιοριστικά μέτρα.

“Αν με είχαν πάρει στα σοβαρά, όσα ακολούθησαν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί”, θα πει αργότερα η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, θα αποκαλυφθεί ότι πριν καν ξεφορτωθεί το σώμα της Βρετανίδας, ο Κέμπσον έστελνε μηνύματα σε κάποια άλλη μέσα από την εφαρμογή γνωριμιών. Σύμφωνα με το BBC, ήταν τόσο αναιδής μαζί της ώστε την έκανε να νιώσει αμέσως άβολα και όταν το ένστικτό της τής είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον άνθρωπο, εκείνη απλά το άκουσε και έφυγε.

Ένα ζευγάρι δολοφόνων

Τα λείψανα της 24χρονης Σίντνεϊ Λουφ ανακαλύφθηκαν περίπου δύο εβδομάδες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της στις 15 Νοεμβρίου 2017. Την είχαν τεμαχίσει, είχαν βάλει ό, τι απέμεινε από εκείνη σε σακούλες σκουπιδιών και την είχαν πετάξει κάπου στην ύπαιθρο της Νεμπράσκα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Όμπρεϊ Τρέιλ και η Μπέιλι Μπόζγουελ καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, καθώς οι ένορκοι δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς τους ότι η Λουφ είχε πεθάνει κατά λάθος. Τα εργαλεία που είχαν αγοράσει την ίδια ημέρα της δολοφονίας της και που αποδείχτηκε ότι τα χρησιμοποίησαν για να τεμαχίσουν το πτώμα της, αρκούσαν για να διώξουν κάθε υποψία αθωότητας.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ήταν η ίδια η Λούφ που οδήγησε τις αρχές στους δολοφόνους της μέσω της τελευταίας της ανάρτησης στο Snapchat. Έγραφε απλώς: “έτοιμη για το ραντεβού μου”. Και το ραντεβού της δεν ήταν άλλος από τον Μπέιλι Μπόζγουελ με τον οποίον είχαν ματσάρει νωρίτερα στο Tinder.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Τρέιλ και η Μπόζγουελ, οι οποίοι είχαν σχέση εκείνο το διάστημα, χρησιμοποιούσαν το Tinder με στόχο να φέρουν τη Λουφ στο σπίτι τους. Η Μπόζγουελ καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού και παρόλο που υπήρχε η πιθανότητα να της επιβληθεί η θανατική ποινή, το CBS ανέφερε ότι τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Στον Τρέιλ, ωστόσο, του επιβλήθηκε η θανατική ποινή, αν και προσπάθησε να κάνει κάτι τελείως κωμικό για να την αποφύγει: υποστήριξε ότι επειδή προσπάθησε να κόψει τον ίδιο του τον λαιμό κατά τη διάρκεια της δίκης του, θα έπρεπε να ξαναδικαστεί! Τo δικαστήριο της Νεμπράσκα, προφανώς διαφώνησε και το θεώρησε απλώς ως ένα κακό τέχνασμα για να κηρυχθεί κακοδικία.

Ο βρετανος serial killer

Ο Στίβεν Πορτ είναι ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της πρόσφατης βρετανικής ιστορίας. Σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησε την εφαρμογή γνωριμιών Grindr για να βρίσκει τα θύματά του. Μιλούσε μαζί τους και όταν τους έπειθε να συναντηθούν, κατάφερνε να τους ναρκώσει με θανατηφόρες δόσεις του GHB (το λεγόμενο “χάπι του βιασμού”), και αφού τους κακοποιούσε σεξουαλικά, στη συνέχεια τους σκότωνε και πετούσε τα πτώματα τους αρκετά κοντά στο μέρος όπου έμενε.

Τα θύματά του -ο Γκάμπριελ Κόβαρι, ο Ντάνιελ Γουίτγουορθ, ο Τζακ Τέιλορ και ο Άντονι Γουόλγκεϊτ- ήταν ηλικίας από 21 έως 25 ετών.

Συνολικά τα θύματα του έφτασαν τους έντεκα άντρες. AP Photo/Hassan Ammar, File AP Photo/Hassan Ammar, File

Όταν αρχικά συνελήφθη ο Πορτ, μετά την ανακάλυψη του πρώτου του θύματος, αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, αν και φαινομενικά υπήρχαν υπεραρκετά στοιχεία γύρω από την εμπλοκή του ώστε να δικαιολογήσουν περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο κρίθηκε “όχι ύποπτος προς το παρόν”.

Τελικά, παρά τα λάθη της αστυνομίας θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί στις 23 Νοεμβρίου του 2016 για τις δολοφονίες και τους βιασμούς των τεσσάρων αντρών που είπαμε αρχικά, αλλά και για τους βιασμούς τριών άλλων ανδρών, καθώς και για τέσσερις ακόμη σεξουαλικές επιθέσεις και για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών σε δέκα άτομα. Συνολικά τα θύματα του έφτασαν τους έντεκα άντρες.

ο κανιβαλος των χριστουγεννων

Τα Χριστούγεννα του 2019, το σώμα του 25χρονου Κέβιν Μπέικον βρέθηκε κρεμασμένο από τα δοκάρια του σπιτιούι ενός άνδρα που μόλις είχε γνωρίσει στο Grindr. Ο Μαρκ Λατούνσκι συνελήφθη και σύμφωνα με την Detroit Free Press, ομολόγησε πλήρως όχι μόνο ότι δολοφόνησε τον 25χρονο κομμωτή αλλά και ότι έφαγε κομμάτια από το πτώμα του.

Ο Μαρκ Λατούνσκι. Shiawassee County Sheriff's Office/via AP Shiawassee County Sheriff's Office/via AP

Ο Λατούνσκι βρισκόταν κάτω απ’ το ραντάρ της αστυνομίας για αρκετό καιρό -ιδιαίτερα μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε εναντίον του η γυναίκα του το 2013. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι πολύ συχνά σταματούσε να παίρνει τα φάρμακα για την κατάθλιψη, το άγχος και τη σχιζοφρένεια που του είχαν διαγνωσθεί, αλλά και ότι είχε απαγάγει τα παιδιά τους, ενώ παλιότερα την είχε κατηγορήσει ψευδώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.

Σύντομα αποδείχθηκε ότι ο Μπέικον δεν ήταν το μόνο άτομο που ο Λατούνσκι είχε δελεάσει και είχε φέρει στο σπίτι του μέσω της εφαρμογής γνωριμιών. Τουλάχιστον δύο ακόμη άντρες είχαν συναντηθεί παλιότερα με τον Λατούνσκι μέσω του Grindr. Και οι δύο είχαν φύγει τρέχοντας από το σπίτι του από φόβο για τη ζωή τους.

Το σάιτ MLive ζήτησε και έλαβε ένα αντίγραφο της κλήσης που έγινε στο αντίστοιχο “100’ των Αμερικανών από έναν άνδρα, ο οποίος κάλεσε τις αρχές αφότου δραπέτευσε από το σπίτι του Λατούνσκι τον Οκτώβριο. Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές κλήθηκαν ξανά τον Νοέμβριο όταν ένας δεύτερος άνδρας κατέφυγε σε ένα κοντινό σπίτι αναζητώντας βοήθεια. Όμως δεν υποβλήθηκαν ποινικές διώξεις και η αστυνομία είχε πει χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή.

Ο Λατούνσκι τελικά θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα