Τσίπρας για Πύλο: “Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους”

Τσίπρας για Πύλο: “Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους”
Αλέξης Τσίπρας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τραγικό ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Για πολιτισμική κρίση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κατοίκους της Σητείας, όπου και περιοδεύει, λίγα λεπτά μετά την ενημέρωσή του από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Σαρμά για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι 59 νεκροί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λόγω του τραγικού γεγονότος ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του στη Σητεία και περιορίστηκε σε μια σύντομη συνομιλία με τους κατοίκους.

“Πληροφορηθήκαμε ότι έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο. Με ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες που έρχονταν από την Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη γιατί ήταν μέρος της έρευνας διάσωσης του ελληνικού χώρου”, δήλωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: “Δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά, διότι πρέπει να επέβαινε πάρα πολύς κόσμος επάνω, πρέπει να έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε, ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κύριο Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες, ότι από εχθές το βράδυ ήταν κάποια πλοία του ελληνικού λιμενικού και ένα ελικόπτερο παρόλα αυτά δεν καταφέρανε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ”.

“Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν τώρα, πώς ακριβώς έγινε αυτό”, τόνισε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια, αναφέροντας πως “δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου“.

Ο πολιτισμός μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση“, κατέληξε λέγοντας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα