Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες σε διπλό ταμπλό – Τα ευρήματα για τα οικονομικά π. Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες σε διπλό ταμπλό – Τα ευρήματα για τα οικονομικά π. Αντωνίου και πρεσβυτέρας
Κιβωτός του Κόσμου INTIME NEWS

"Φύλλο και φτερό" τα οικονομικά τόσο της Κιβωτού όσο και των πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας. Δέσμευση των προσωπικών τους λογαριασμών και έφοδοι στα σπίτια τους. Πώς προχωρά η έρευνα από την εισαγγελία ανηλίκων.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στην Κιβωτό του Κόσμου, τόσο στο οικονομικό σκέλος όσο και στο κομμάτι της κακοποίησης παιδιών.

Τη Δευτέρα (28/11) κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας έκανε εφόδους στα σπίτια που διατηρούν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο σε συγκεκριμένα ακίνητα, στον Κολωνό και την Ραφήνα, αναζητώντας πειστήρια για οικονομικές συναλλαγές.

Στο στόχαστρο των αρχών και δεκάδες ακίνητα, σε διάφορες περιοχές, όπως τη Γλυφάδα, την Άνοιξη, την Πεύκη, την Αγία Παρασκευή, από δωρεές στην Κιβωτό, η αξία των οποίων ανέρχεται σε τεράστια ποσά.

Μάλιστα, η Οικονομική Αστυνομία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έλαβε απάντηση από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε τράπεζα που διατηρεί θυρίδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με την προέλευση του ποσού να ερευνάται.

Υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και συγγενικών του προσώπων στην Ελλάδα, ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Φέρεται να έχει εντοπιστεί το ποσό τουλάχιστον των 10 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της ΜΚΟ, όμως αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι ενέργειες της οικονομικής αστυνομίας που προχώρησε σε εφόδους σε διάφορες δομές, φαίνεται πως έχουν επιφέρει επαρκείς καρπούς προκειμένου να στηριχθεί μια νέα παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα έχει ως επίκεντρο τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Όταν τα στοιχεία αυτά διαβιβαστούν στις εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείεται να ερευνηθεί διεξοδικά η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως αυτό της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και απιστίας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα (28/11) η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε σε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας προκειμένου να επιτευχθεί ένας ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά των συγκεκριμένων προσώπων, αποτρέποντας συγχρόνως οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της εισαγγελίας ανηλίκων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών. Τη Δευτέρα κατέθεσε ένα ακόμα άτομο. Πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομή του οργανισμού, ο οποίος φαίνεται πως επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν κακοποιητικές συμπεριφορές κατά φιλοξενούμενων ανηλίκων, κατά την δική του εμπειρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα