Ζερβάκης-Λούλατζης-Κυραμαργιός κάνουν κατάληψη στον ΣτΝ: “Υποτιμούν τη δύναμη της τέχνης. Και αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθούν και γι’ αυτό”

Ζερβάκης-Λούλατζης-Κυραμαργιός κάνουν κατάληψη στον ΣτΝ: “Υποτιμούν τη δύναμη της τέχνης. Και αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθούν και γι’ αυτό”

Με ένα ρεπερτόριο που θα μας ταξιδέψει σε γνωστά, αλλά και νέα συναρπαστικά μονοπάτια, και με τη μοναδική τους μουσική χημεία, οι τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες ετοιμάζουν 4 βραδιές που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Τι λένε στο NEWS 24/7

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αργύρης Λούλατζης και ο Παντελής Κυραμαργιός καταλαμβάνουν το Club του Σταυρού του Νότου και, με τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και με τη δική τους προσέγγιση στο παραδοσιακό, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, έρχονται να απογειώσουν όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου.

Με ένα ρεπερτόριο που θα μας ταξιδέψει σε γνωστά, αλλά και νέα συναρπαστικά μονοπάτια, και με τη μοναδική τους μουσική χημεία, οι τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες ετοιμάζουν για όλους εμάς τέσσερις βραδιές που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Yiannis Margetousakis Photography

«Προτού ακόμα γνωριστούμε, ήμασταν ακροατές ο ένας του άλλου. Νιώθαμε ότι υπάρχει μια σύνδεση. Σαν να έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Με τη ματιά του καθενός όμως να είναι κάπως διαφορετική, από άλλη γωνία. Έτσι που και οι τρεις μαζί να μην αφήνουμε κάποια πλευρά αθέατη. Βρεθήκαμε στις μουσικές σκηνές και γίναμε φίλοι πριν το καταλάβουμε.

Το μαγικό στις κοινές μας εμφανίσεις είναι ότι κανείς δεν θέλει να κατέβει από τη σκηνή όταν τραγουδά ο άλλος. Δεν υπάρχει “δικό μου” τραγούδι και “δικό του”. Μόνο “δικά μας”. Έτσι τα αισθανόμαστε και έτσι τα παρουσιάζουμε» λένε οι τρεις τους.»

Εμείς τους μιλήσαμε με αφορμή τις εμφανίσεις τους αυτές στο Club του Σταυρού του Νότου

Καταρχάς, πώς αισθάνεστε ως απόφοιτοι λυκείου;
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Δυστυχώς, στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός, στον ίδιο τόπο γονατίζει. Έχω όλη την καλή διάθεση να σας βάλω σε έναν πύραυλο και να σας πάω ένα ταξίδι στο φεγγάρι, υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα, δεν ξέρω να οδηγώ πύραυλο. Αυτό ακριβώς έχει πάθει ο πολιτισμός στη χώρα μας, δεν υπάρχει οδηγός με γνώση. Και θα μου πεις, οι άνθρωποι των τεχνών τι κάνουν; Όσοι έχουν βολευτεί κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, όσοι προσπαθούν στοχοποιούνται και στο τέλος κουράζονται να αποδεικνύουν πως δεν είναι ελέφαντες. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή για τα αυτονόητα.

Αργύρης Λούλατζης: Όλα αυτά είναι επικίνδυνα. Σίγουρα πρέπει να θωρακίσουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό, και να μην υποβιβάζουμε τη σημασία τους.

Παντελής Κυραμαργιός: Οι καλλιτέχνες στοχοποιήθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού πρώτα τους ζητήθηκε να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» του κόσμου σχετικά με τον Covid-19. Θυμίζω τραγουδάκια και σποτάκια της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Αφού λοιπόν εκμεταλλεύτηκε την επιρροή που έχουν στο κοινωνικό σύνολο, ήρθε η περιθωριοποίηση και τώρα με προεδρικό διάταγμα η απαξίωση – ηθική και εργασιακή. Νιώθω οργή και απέχθεια για τους υπεύθυνους αυτής της αδικίας. Όμως υποτιμούν τη δύναμη της τέχνης. Και αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθούν και γι’ αυτό.

Τι σας φέρνει και τους τρεις μαζί στο Club του Σταυρού του Νότου; Τι θα μας παρουσιάσετε;
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Με βάση τα τραγούδια μας, θα κάνουμε μια αναδρομή σε ό,τι θα μας άρεσε να ακούσουμε αν πηγαίναμε εμείς να μας ακούσουμε. Από την παράδοσή μας, από την ελληνική και αγγλόφωνη ροκ σκηνή μέχρι τα λαϊκά που ξεχωρίζουμε. Μαζί με μια υπέροχη μπάντα από άλλα τέσσερα εξαιρετικά παιδιά θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μια όμορφη παρέα με το κοινό μας.

Αργύρης Λούλατζης: Η παρέα μας, οι κουβέντες και η αγάπη για τα τραγούδια μάς φέρνουν και τους τρεις μαζί στο Club του Σταυρού του Νότου. Ο καθένας μας έχει την ταυτότητα και την προσωπικότητά του, όπως επίσης τον ήχο και την ψυχή του. Όλα αυτά μας κάνουν διαφορετικούς, μοναδικούς και ιδιαίτερους, αλλά πάνω στη σκηνή είμαστε μια ομάδα και μια ενέργεια. Θα παρουσιάσουμε τραγούδια από την προσωπική μας δισκογραφία, παραδοσιακά διασκευασμένα με τον δικό μας ήχο και τη δικιά μας ματιά αλλά και παλιά αγαπημένα τραγούδια. Θα είναι ένα μαγευτικό ταξίδι.

Παντελής Κυραμαργιός: Μας φέρνει η κοινή μας προσέγγιση πάνω στο τραγούδι. Δεν είναι μόνο αγάπη προς τη μουσική. Είναι αφοσίωση. Είναι αναζήτηση της κάθαρσης. Υπηρετούμε το τραγούδι που ψυχαγωγεί, όχι αυτό που εκτονώνει. Γράφουμε ψάχνοντας το φως με πρώτη ύλη το σκοτάδι. Τα τραγούδια αυτά αλλά και όσα αγαπάμε από την παράδοση μέχρι σήμερα θα παρουσιάσουμε στον Σταυρό του Νότου τα Σάββατα του Φλεβάρη. Εντάξει… Θα υπάρχουν και κάποιες εξάρσεις με AC/DC και Led Zeppelin. Όσο ριζωμένο μέσα μας είναι το δημοτικό τραγούδι και το ρεμπέτικο, άλλο τόσο είναι και η ροκ…

Συντελεστές

  • Παίζουν οι μουσικοί:
  • Μιχάλης Παχάκης, λαούτο – τζουράς
  • Άλκης Γαβαλάς, τύμπανα
  • Γιάννης Γρυπαίος, ηλεκτρικό μπάσο
  • Γιώργος Μιγδάνης, ηλεκτρική κιθάρα

Ιnfo:

Σάββατα 4, 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου
Ώρα Έναρξης: 22.30
Ώρα Προσέλευσης: 22.00
Γενική Είσοδος: 12 €
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα