Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια μέχρι την Παρασκευή – Νέα έξαρση από το Σάββατο

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια μέχρι την Παρασκευή – Νέα έξαρση από το Σάββατο
Αίθριος καιρός INTIME NEWS

Πρόσκαιρη ανάπαυλα της αστάθειας, που θα είναι πιο περιορισμένη έως την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια, αλλά κάπως πιο περιορισμένη ως την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 15-06-2023


Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-06-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια το Σάββατο . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα