Τρανς ινφλουένσερ εμφανίστηκε τοπλες στον Λευκό Οίκο και έγινε persona non grata

Τρανς ινφλουένσερ εμφανίστηκε τοπλες στον Λευκό Οίκο και έγινε persona non grata
Η 27χρονη τρανς ινφλουένσερ Ρόουζ Μοντόγια Instagram@therosemontoya

Καλεσμένη στον Λευκό Οίκο που για ακόμη μια χρονιά τίμησε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τον Μήνα Υπερηφάνειας βρέθηκε η 27χρονη τρανς ινφλουένσερ Ρόουζ Μοντόγια και με μία της κίνηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Το τρανσέξουαλ μοντέλο και ακτιβίστρια Ρόουζ Μοντόγια (Rose Montoya) ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για τον Μήνα Υπερηφάνειας, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας.

Ωστόσο μία κίνησή της ήταν αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις, ακόμα και του Λευκού Οίκου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media.

Η Μοντόγια φωτογραφήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν, έβγαλε βίντεο με την Τζιλ Μπάιντεν, χόρεψε και σήκωσε ψηλά την πολύχρωμη σημαία του Pride και κατέβασε το πάνω μέρος του φορέματός της δείχνοντας το στήθος της.

Η ίδια επικρίθηκε έντονα για την κίνησή της αυτή, έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως το να εμφανίζεται κανείς topless στην Ουάσιγκτον είναι νόμιμο, υποστηρίζοντας πλήρως το κίνημα #freethenipple.

“Είχα την τιμή να παρευρεθώ στο White House Pride, το μεγαλύτερο στην ιστορία όπου κυμάτισε για πρώτη φορά η σημαία του pride. Αυτό είναι τρανς χαρά. Είμαστε εδώ στον Λευκό Οίκο χωρίς συγγνώμη τρανς, queer και καφέ”, έγραψε η ίδια στην ανάρτησή της.

Γιατί το στήθος μου θεωρείται πλέον ακατάλληλο ή παράνομο όταν το επιδεικνύω; Ωστόσο, πριν κάνω come out ως τρανς δεν ήταν”, ακούγεται να δηλώνει η ίδια σε άλλη ανάρτησή της στο Instagram μετά τον σάλο που ξέσπασε.

Ούτε όμως και ο Λευκός Οίκος δεν φάνηκε να χαιρετίζει την κίνησή της αφού τη χαρακτήρισε “ανάρμοστη και ασεβή“, κηρύσσοντάς τη μάλιστα persona non grata.

Η 27χρονη Μοντόγια αποκλείστηκε από την έπαυλη των στελεχών την Τρίτη, αφότου τα πλάνα που τη δείχνουν να χορεύει topless έγιναν viral.

Σε μια δήλωση στο NY Post την Τρίτη (13/06), εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Μοντόγια χλεύασε τη βασική εθιμοτυπία της εκδήλωσης και είναι persona non grata σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

“Αυτή η συμπεριφορά είναι ακατάλληλη και ασεβής για οποιοδήποτε γεγονός στον Λευκό Οίκο”, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Δεν αντικατοπτρίζει την εκδήλωση που φιλοξενήσαμε για να γιορτάσουμε τη LGBTQI+ κοινότητα ή τους άλλους εκατοντάδες καλεσμένους που ήταν παρόντες. Τα άτομα στο βίντεο δεν θα προσκληθούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις“.

Η Ρόουζ Μοντόγια ξεκίνησε τα drag shows ενώ ήταν στο κολέγιο και έκανε coming out ως τρανς το 2015, όταν ξεκίνησε τις ορμονοθεραπείες, αλλάζοντας παράλληλα το όνομά της σε Rosalynne.

Το 2021 ανακηρύχθηκε μία από τους “18 LGBTQ+ Πολιτικούς Χορευτές και Υποστηρικτές που αλλάζουν τον κόσμο” από το Out Magazine χάρη στο διαδικτυακό «εκπαιδευτικό περιεχόμενο» της, ενώ τα κρατικά νομοθετικά σώματα υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών σε όλο το έθνος θεσπίζουν νομοθεσία κατά των τρανς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα