Ισπανία: Νεκρή ποδηλάτισσα – Τη χτύπησε φορτηγό κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Ισπανία: Νεκρή ποδηλάτισσα – Τη χτύπησε φορτηγό κατά τη διάρκεια της προπόνησης
Η ποδηλάτισσα Εστέλα Ντομίνγκες Instagram@esteladvn_

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 19χρονη ποδηλάτισσα και μία από τις πολλά υποσχόμενες αθλήτριες της Ισπανίας όταν παρασύρθηκε από φορτηγό ενώ προπονείτο.

Η ποδηλάτισσα Εστέλα Ντομίνγκες άφησε την τελευταία της πνοή όταν παρασύρθηκε από φορτηγό κατά τη διάρκεια της προπόνησής της, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (RFEC).

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο στην ισπανική πόλη Σαλαμάνκα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ντομίνγκες, η οποία ήταν μόλις 19 ετών, περιγράφηκε από την RFEC ως “μία από τις πιο πολλά υποσχόμενές εθνικές αναβάτριες”.

“Από την RFEC λυπούμαστε βαθιά για τον θάνατο της Εστέλα Ντομίνγκες και θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους συμπαίκτες της”, πρόσθεσε η RFEC. “Όλη η ισπανική ποδηλασία είναι σε πένθος“.

Σύμφωνα με την RFEC, η Ντομίνγκες κατετάγη δεύτερη στην κατηγορία junior στο Κύπελλο Γυναικών Ισπανίας το 2022 και είχε οδηγήσει για την Εθνική Ισπανίας στο Tour du Gévaudan Occitanie στο Κύπελλο Εθνών.

Η αγωνιστική της ομάδα Sopela, αναφέρει το CNN, στην οποία είχε ενταχθεί η Ντομίνγκες στις αρχές του 2023, είπε σε μια δήλωση: «Με τεράστιο πόνο, μάθαμε την είδηση ότι η Εστέλα Ντομίνγκες πέθανε σήμερα το απόγευμα ως θύμα ενός δυστυχήματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ακόμα δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε την απίστευτα δύσκολη απώλεια της ποδηλάτισσάς μας. Είμαστε με την οικογένεια σε αυτές τις τρομερές στιγμές. Αναπαύσου εν ειρήνη.”

Ο Αλεχάντρο Βαλβέρδε, ο νικητής της Vuelta a España το 2009, δημοσίευσε τα συλλυπητήριά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Δεν υπάρχουν λέξεις που να βοηθούν κάτι τέτοιο”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα