Υποκλοπές: Έρευνες παντού, εκτός από εκεί που πρέπει, βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Έρευνες παντού, εκτός από εκεί που πρέπει, βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ.Ντογιάκος ειναι έμπειρος δικαστικός και ξέρει που βρίσκονται τα στοιχεία είχε επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επισκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Eurokinissi

Τα στοιχεία των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ υπάρχουν καταγεγραμμένα στους παρόχους επικοινωνιών τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κλίμα ανησυχίας ακόμη και αγανάκτησης φαίνεται πως επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς συνεχίζονται οι διαρροές για την έρευνα των αρχών που διεξάγεται για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών. Στην αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην Δικαιοσύνη, αυτή μοιάζει να διαψεύδεται. Κυρίως γιατί οι έρευνες δείχνουν – σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές- να στρέφονται οπουδήποτε εκτός …από εκεί που πρέπει.

Πιο συγκεκριμένα ενώ είναι θεσμικά και από το νόμο προσδιορισμένο το «πού» υπάρχουν τα δεδομένα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, φαίνεται να «προηγούνται» ώστε να ερευνηθούν οι φορείς εκείνοι που έχουν σημαντικά κίνητρα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά την περιοδεία του στην Λαμία ξεκαθάρισε ότι «τη διαλεύκανση του σκανδάλου την περιμένουμε από τον θεσμό εκείνο που είναι καθ’ ύλιν αρμόδιος να διαλευκάνει σκάνδαλα, τον περιμένω από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Γι` αυτό και επισκέφθηκα την προηγούμενη Δευτέρα, μια εβδομάδα πριν, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ντογιάκο και του έθεσα όλα αυτά τα ζητήματα». Αξίζει μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι αμέσως μετά την συνάντηση του με το Ισίδωρο Ντογιάκο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει πως «όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και, βεβαίως, σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης». Υπονοώντας προφανώς τους παρόχους επικοινωνιών που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ειδικό αρχείο με τις εντολές που έρχονται για επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Αξίζει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη Πέμπτη στην Βουλή απεύθυνε σαφέστατη προειδοποίηση προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Είχε πει χαρακτηριστικά πως οι επικοινωνιακοί πάροχοι «υποχρεούνται με βάση τον νόμο να κρατάνε αρχείο για τις επισυνδέσεις τις νόμιμες που κάνουν! Η «VODAFONE», η «WIND», η «COSMOTΕ» υποχρεούνται». Πρόσθεσε επίσης ότι «θέλω να απευθύνω και μια προειδοποίηση εδώ και στους παρόχους. Όποιος διανοηθεί να μην τηρήσει όσα ο νόμος προβλέπει υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις. Είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα διανοηθεί να μην τηρήσει τη νομιμότητα».

Παρόλα αυτά αντί για μία έρευνα ακριβώς εκεί που υπάρχουν τα στοιχεία στην αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνουν, διαβάζοντας τις σχετικές διαρροές στον τύπο, πως οι αρχές αναζητούν στοιχεία στην …μόνη υπηρεσία που έχει κάθε συμφέρον και την πρακτική δυνατότητα να καταστρέψει τα στοιχεία: Την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Επίσης βλέπουν τις προτάσεις που εδώ και μήνες κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο των εταιριών που φέρονται εμπλεκόμενες στην διακίνηση και εμπορία του λογισμικού Predator να υλοποιούνται …μόλις τώρα. Δηλαδή 4, 5 η και περισσότερους μήνες από τότε που οι εταιρίες INTELLEXA και KRIKKEL βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας ως εμπλεκόμενες τόσο με το λογισμικό όσο και με το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται δηλαδή για χρόνο επαρκέστατο ώστε είτε να εξαφανιστούν είτε να αλλοιωθούν τα «ίχνη» και τα στοιχεία.

Η έρευνα για το σκάνδαλο πρέπει να κατευθυνθεί στους παρόχους σημειώνει ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Στο ζήτημα των ερευνών αναφέρθηκε αναλυτικά και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Όπως είπε «η έρευνα για το θέμα των παρακολουθήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των Εισαγγελικών Αρχών. Προκαλεί όμως εντύπωση ότι στοιχεία που δημοσιεύονται εδώ κι εβδομάδες στον Τύπο δεν υπέπεσαν στην αντίληψή της αρμόδιας Εισαγγελέως, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Και τα στοιχεία αυτά καταφανώς έχουν σημασία για τη διεξαγόμενη έρευνα. Έχω ήδη δηλώσει ότι αντί της αναζήτησης στοιχείων από την εμπλεκόμενη ΕΥΠ, η έρευνα θα έπρεπε να κατευθυνθεί στους παρόχους. Ειδικά αφού η εισαγγελική Αρχή πληροφορηθεί τα στοιχεία των ατόμων, που φέρονται παρακολουθούμενοι, καλό θα είναι να αποτανθεί στους παρόχους. Η ταχύτητα της έρευνας είναι η μια παράμετρος, η αξιοπιστία των στοιχείων η δεύτερη και τα περιθώρια ήδη έχουν στενέψει πολύ»

Όλα αυτά ενώ η υπόθεση της σύλληψης της Εύας Καϊλή τονίζει την κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα στα αντανακλαστικά της Βελγικής δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών που ταχύτατα προχώρησαν σε αιφνίδιες συλλήψεις και προσαγωγές για μία υπόθεση διαφθοράς. Ακόμη και αν αυτή ενέπλεκε την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πιθανόν άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα