Κωστής Παπαϊωάννου: “Φορείς στοχοποιούν τους διασώστες για το ναυάγιο και όχι τους διακινητές”

Κωστής Παπαϊωάννου: “Φορείς στοχοποιούν τους διασώστες για το ναυάγιο και όχι τους διακινητές”
Ναυάγιο στην Πύλο Eurokinissi

Για στοχοποίηση των διασωστών και όχι των διακινητών από φορείς, για το πολύνεκρο ναάγιο ανοικτά της Πύλου, έκανε λόγο ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η εγχώρια, αλλά και η διεθνής κοινωνία τις εξελίξεις στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Στον απόηχο του ναυαγίου, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησε στην ΕΡΤ και κατήγγειλε τους φορείς που στοχοποιούν, όπως είπε, «όχι αυτούς που ασκούν αυτή την (μεταναστευτική) πολιτική, ούτε καν τους διακινητές, αλλά τους διασώστες, όσους δημοσιογράφους αποκαλύπτουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις που κάνουν ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους -με πρώτη και καλύτερη- τη δική μας».

Ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το τραγικό περιστατικό, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά και της χώρας μας, καυτηριάζοντας την τακτική των (pushbacks) εντός της θάλασσας και τις απαγωγές ανθρώπων, όπως είπε.

Για να μη παρεξηγηθεί ότι κάνει μικροπολιτική τη δύσκολη αυτή ώρα τόνισε ότι το ζήτημα των επαναπροωθήσεων και της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος αυτό απασχολεί τα επίσημα ευρωπαϊκά όργανα, τους διεθνείς διακυβερνητικούς οργανισμούς και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα