Τσίπρας από Καλαμάτα: “Η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους”

Τσίπρας από Καλαμάτα: “Η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους”
Στο πλευρό των διασωθέντων του ναυαγίου ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Στην Καλαμάτα μετέβη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των διασωθέντων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Στο πλευρό των διασωθέντων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (15/06) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε τον χώρο όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες και συνομίλησε μαζί τους.

Όσα του μετέφεραν ήταν συγκλονιστικά, ενώ ο ίδιος δημοσίευσε και μια φωτογραφία που αγκαλιάζεται με νεαρό διασωθέντα, ο οποίος έχασε τον αδερφό του στο ναυάγιο.

Ο 15χρονος επιζών του ναυαγίου που έχασε τον αδερφό του. Μία μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες που συνθέτουν αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Επισκέφθηκα τους επιζώντες, ρώτησα επίμονα να μάθω τι συνέβη, πώς, γιατί δεν αποφεύχθηκε μία προαναγγελθείσα τραγωδία. Έχω κάνει δηλώσεις που αφορούν τις ευθύνες της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό αλλά και την απογοητευτική και αδιέξοδη στρατηγική που έχει επιλέξει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όμως, πέρα και πάνω από το πολιτικό κομμάτι, χάσκει πλέον με τρόπο συντριπτικό η ίδια η αλήθεια. Δυστυχώς, η αξία της ζωής δεν είναι ίδια σήμερα για όλους τους ανθρώπους.

Στο ερώτημα ‘πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;’ έρχεται και απαντά η καταγωγή, το χρώμα, η οικονομική δυνατότητα. Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά: Με τον άνθρωπο, χωρίς όρους. Και όσο η πραγματικότητα γίνεται σκληρότερη, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας να υπερασπισθούμε την ισότητα, το δίκιο και την ανθρωπιά”, έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα