Η πιο ζεστή χρονιά όλων των εποχών

Η πιο ζεστή χρονιά όλων των εποχών
Κλιματική αλλαγή (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Φέτος η θερμοκρασία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Οι θερμοκρασίες, σε παγκόσμιο επίπδο, αυξάνονται ολόενα και περισσότερο, φτάνοντας σε τιμές-ρεκόρ για τον Ιούνιο, προκαλώντας ανησυχία για το πού θα φτάσουν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Guardian, αναμένεται το 2023 να είναι η χρονιά με τις υψηλότερες θερμοκρασίες παγκοσμίως.

Οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν έως τώρα μέσα στον Ιούνιο είναι περίπου 1 βαθμό Κελσίου πάνω από άλλες χρονιές. Μολόνοτι βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του μήνα και ενδέχεται να μην σημειωθεί νέο ρεκόρ Ιουνίου, οι ειδικοί στη μελέτη του κλίματος αναφέρουν ότι ακολουθείται ένα μοτίβο αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, που θα μπορούσε να φτάσει στην πιο καυτή χρονιά, ξεπερνώντας αυτή του 2016.

“Η παγκόσμια ανωμαλία της θερμοκρασίας της επιφάνειας είναι στα επίπεδα ρεκόρ ή κοντά σε επίπεδα ρεκόρ αυτή τη στιγμή και το 2023 θα είναι σχεδόν σίγουρα η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί”, δήλωσε ο Michael Mann, επιστήμονας του κλίματος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ο Mika Rantanen, Φινλανδός μετεωρολόγος, ενημέρωσε ότι η έντονη ζέστη προς το παρόν αυτόν τον μήνα είναι “αναπάντεχη” και ότι είναι “αρκετά βέβαιο” ότι αυτό συνεπάγεται στο ρεκόρ ζεστού Ιουνίου.

Κλιματική αλλαγή: Τι σύνεβη τον Μάιο

Σε σχετική έρευνα που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa) την Τετάρτη, ο πλανήτης είχε τον τρίτο θερμότερο Μάιο, με ρεκόρ θερμοκρασίας 174 ετών, με τη Νότια και Βόρεια Αμερική να έχουν τον θερμότερο Μάιο που έχει σημειωθεί.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιήσε ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ύψη μέχρι το 2028.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα