Vinyl Terror / Horror Subset

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ SUBSET FESTIVAL ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Σταύρος Γασπαράτος μάς δίνει 10 λόγους για να μη χάσουμε φέτος το ιδιαίτερο αυτό μουσικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου στους ολοκαίνουργιους χώρους του Ωδείου Αθηνών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου διοργανώνει το Subset Festival, τουτέστιν ένα μουσικό φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ.

Αντλώντας τον τίτλο του από έναν μαθηματικό όρο (υποσύνολο ⊆) το Subset φέρνει σε διάλογο διαφορετικές εκδοχές σύγχρονης μουσικής γραφής και παρουσίασης, ενσωματώνοντας μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών έργων. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό πενθήμερο μουσικής που επιμελείται καλλιτεχνικά ο συνθέτης και σύμβουλος του Φεστιβάλ για θέματα σύγχρονης μουσικής Σταύρος Γασπαράτος και στόχο έχει να προβάλει τις νέες τάσεις που επικρατούν στον χώρο της νέας μουσικής παγκοσμίως.

Από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου στους ολοκαίνουργιους χώρους του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιαστούν μουσικά σχήματα και ηχητικές και οπτικές εγκαταστάσεις σε μια πολυπρισματική μουσική πλατφόρμα. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι, παρουσιάζουν τo έργο τους στην Αθήνα και συνομιλούν μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας ένα πληθωρικό μουσικό τοπίο.

Ο Σταύρος Γασπαράτος μάς δίνει 10 λόγους για να πάμε και εμείς στο νεότευκτο αυτό φεστιβάλ

Ο Σταύρος Γασπαράτος Domniki Mitropoulou

  1. Για να αγκαλιάσουμε το ξεκίνημα μίας νέας πλατφόρμας για τη νέα/πειραματική μουσική σκηνή και τα πολυμέσα. Ουσιαστικά, το Subset Festibal προσπαθεί να καλύψει ένα κενό εκπροσώπησης της σκηνής αυτής φέρνοντας σε διάλογο διαφορετικές εκδοχές σύγχρονης μουσικής γραφής και παρουσίασης. Η συμπαραγωγή με το Ωδείο Αθηνών είναι αυτή που κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο ουσιαστικό.
  2. Για να ανακαλύψουμε τη σύνδεση της μουσικής με τις εικαστικές τέχνες και τη σύγχρονη performance.
  3. Για να “συναντηθούμε” κοινό και καλλιτέχνες, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε ένα πενθήμερο γεμάτο συναυλίες – εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
  4. Για τα νέα ελληνικά έργα – αναθέσεις του φεστιβαλ απο τους Trigger Happy και ΤΕΤΤΤΙΞ, που μεταμορφώνουν τη Νέα Σκηνή του Ωδείου Αθηνών με τις πολυσύνθετες μουσικές performance/ εγκαταστάσεις τους.
  5. Για τις πρώτες παρουσιάσεις στην Ελλάδα έργων, όπως το Reich / Richter από τους Ergon Ensemble, το L’âge de l’absolutisme MMMΔ & ALEM ή το Musiques d’ordinateur από τον Sébastien Roux.
  6. Για τον απίθανο Robert Henke και το μοναδικό -μουσικά και εικαστικά- project του, CMB 8032. Είναι τιμή του Subset Festival που την πρώτη του κιόλας χρονιά μπορεί να φιλοξενεί τέτοια project. Ο Robert Henke θα δώσει επίσης ένα workshop/Artist Talk σε συνεργασία με το Goethe-Institut που δεν πρέπει να χάσετε.
  7. Για τα μεγάλα και ανερχόμενα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής: την Kali Malone (USA), την Hekla (Island), τις Vinyl Terror & Horror (Denmark) και την Saber Rider (Ελλάδα).
  8. Για την “Club Night” βραδια του Σαββάτου, με τα DJ Sets απο τον Aroent και την Electric Indigo.
  9. Για τα Workshops/ artist talks που θα δώσουν οι Trigger Happy, ΤΕΤΤΤΙΞ, Sebastien Roux, Robert Henke.
  10. Για τις Video εγκαταστάσεις που υπογράφουν οι: Θοδωρής Αμπαζής και Μυρτώ Ξανθοπούλου/ Πάνος Ηλιόπουλος.
Trigger Happy Subset

Ποιοι εμφανίζονται στο Subset

Στο Subset συμμετέχουν σχήματα και καλλιτέχνες σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μείγμα.

Στο Ωδείο θα βρεθούν ο θρυλικός Robert Henke, η Αμερικανίδα συνθέτρια Kali Malone, η Ισλανδή Hekla, ο καινοτόμος Sébastien Roux, το καλλιτεχνικό δίδυμο Vinyl –terror & –horror, η dj Electric Indigo, κάποιοι από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Μαζί τους οι Έλληνες καλλιτέχνες Ergon Ensemble, ΜΜΜΔ & Alem, Saber Rider, Aroent. Το Subset επίσης περιλαμβάνει δύο αναθέσεις στα σύγχρονα ελληνικά σύνολα ΤΕΤΤΤΙΞ και Trigger Happy, που δημιουργούν δύο νέα έργα-εγκαταστάσεις στη Νέα Σκηνή του Ωδείου Αθηνών ειδικά για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

MMMD Subset

Παράλληλες δράσεις

Το πρότζεκτ του Subset έχει έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς παράλληλα με τις συναυλίες διοργανώνονται ειδικά εργαστήρια από τους Trigger Happy, ΤΕΤΤΤΙΞ, Sébastien Roux και Robert Henke σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη μεθοδολογία που ακολουθούν για τη δημιουργία της μουσικής τους.

Τις 5 ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών δύο έργα από το καλλιτεχνικό εγχείρημα Freequencies/ Ελεύθερες Συχνότητες στο πλαίσιο του Open Plan 2023: το έργο videoart/ μουσικής της εικαστικού Μυρτώς Ξανθοπούλου και του συνθέτη Πάνου Ηλιόπουλου με τίτλο «εδώ μέσα εκατοικούσε» και το μουσικοθεατρικό έργο του Θοδωρή Αμπαζή με τίτλο «Με μια κάποια ελευθερία».

Τέλος υπάρχει και μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην κλαμπ και χορευτική σκηνή με προσκεκλημένους την Electric Indigo και τον Aroent.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/
Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 – ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:0

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα