Τσίπρας στο Happyday: Ο μικρός έχει βγει χάκερ, “έσπασε” το σύστημα του parental control

Τσίπρας στο Happyday: Ο μικρός έχει βγει χάκερ, “έσπασε” το σύστημα του parental control
glomex/alpha

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι στο σπίτι τους δεν υπάρχει τηλεόραση, καθώς ο μικρός του γιος κατάφερε να "σπάσει" το parental control. Η ιστορία με το θαμμένο σύστημα στη γλάστρα.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Happy Day” του Alpha και της Σταματίνας Τσιμτσιλή ήταν την Τρίτη (25/4) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, η πολιτική διαδέχθηκε την προσωπική του ζωή, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στο πώς είναι η ζωή του με τη σύντροφό του και τα παιδιά του. Αυτό που όπως είπε, τον απασχολεί ιδιαίτερα είναι η σχέση που έχουν τα παιδιά σήμερα με τις οθόνες και αφηγήθηκε τις ιστορίες που έχουν ζήσει η σύντροφός του και αυτός με τα παιδιά του.

“Με τα κινητά τηλέφωνα έχουμε χάσει το παιχνίδι. Αυτή η γενιά είναι μια γενιά που ζει σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, μεγαλώνει σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που μεγαλώσαμε εμείς.είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι “δεν μπορείς να αποκόψεις το παιδί από την οθόνη γιατί τη βρίσκει παντού, μπορείς όμως και πρέπει να βάλεις κάποια όρια σε αυτό.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα βιβλία, ως μια άλλη μάχη που μάλλον έχουν χάσει. “Μια μάχη που επίσης έχουμε χάσει με τα αγόρια μου είναι να αγαπήσουν το βιβλίο. Γιατί όταν έχουν τη δυνατότητα να δούνε μια ταινία από το να διαβάσουν ένα βιβλίο, πάνε στην ταινία” εξήγησε.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο σπίτι, είπε: “Η μάχη είναι σκληρή γιατί είναι σκληρή και η Μπέτυ. Να φανταστείτε δεν έχουμε τηλεόραση στο σπίτι. Την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για να βλέπουμε ποδόσφαιρο ή ταινίες.”

Στη συνέχεια, αφηγήθηκε την ιστορία πίσω από την απόφασή τους να βγει η τηλεόραση από το σπίτι: “Να σας πω πως έγινε γιατί έχει πλάκα. Ήταν η περίοδος που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται από το σχολείο στο σπίτι. Δεν είμαι ούτε εγώ ούτε η Μπέτυ στο σπίτι, γιατί δουλεύουμε και οι δύο, οπότε θέλαμε να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη. Και η Μπέτυ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έσπευσε να φέρει ένα πρόγραμμα, το parental control, τη δυνατότητα δηλαδή να μπορείς να ελέγχεις και να κλείνεις.”

Το parental control όμως, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τα παιδιά από το να πάρουν τον έλεγχο της τηλεόρασης. “Ο μικρός όμως – είναι αυτό που λένε η αλεπού 100 χρονών το αλεπουδάκι 110 – μας έχει βγει χάκερ. Κατάφερε βρήκε το σύστημα, το χάκαρε και το έβγαλε. Και βρήκε και τον ρυθμιστή στην τηλεόραση, τον ξήλωσε – όταν ήταν 7 χρονών – και μαζί με τον μεγάλο συνεννοηθήκανε και το θάψανε σε μια γλάστρα. Κάποια στιγμή το συνειδητοποιήσαμε και είπαμε ωραία, καταργείται η τηλεόραση.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα