Μαρία Σπυράκη: Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

Μαρία Σπυράκη: Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας
europarl.europa.eu

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, με αφορμή την άρση της ασυλίας που ζητήθηκε από τις αρχές.

Ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με οποιοδήποτε σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, επανέλαβε η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Η Μαρία Σπυράκη, προκειμένου -όπως είπε- να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε είδους δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (16/12) πως σκοπεύει να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας ως μέλος της ΝΔ.

Ευχαρίστως δέχομαι την άρση της ασυλίας μου, η οποία θέλω να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες ακόμα και στην επόμενη Ολομέλειά μας τον Ιανουάριο, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να μην έχει αφήσει καμία σκιά“, ανέφερε χαρακτηριστικά και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής της επικοινωνίας επανέλαβε ότι η άρση της ασυλίας της ζητήθηκε για θέμα που αφορά πρώην συνεργάτη της και όχι την ίδια, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ λάμβανε επίδομα αλλοδαπής.

“Η υπόθεση αφορά την ευθύνη μου για τη διαχείριση του προϋπολογισμού του γραφείου που δεν έχει να κάνει με χρήματα που πιάνει βουλευτής στα χέρια του. Η ευθύνη βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή”, δήλωσε.

Τόνισε μάλιστα πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία της έρευνας.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεσή της, η ίδια δεν απάντησε.

Τι έχει συμβεί

Η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας Λόρα Κόβεσι ζήτησε χθες, Πέμπτη, την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Σύμφωνα με κομματικά στελέχη της ΝΔ, η κ.Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι προφανώς αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το QatarGate, αλλά πηγαίνει πακέτο για την άρση ασυλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα