Μητσοτάκης: Θα τείνω χείρα φιλίας στην Τουρκία, αλλά είμαι ρεαλιστής

Μητσοτάκης: Θα τείνω χείρα φιλίας στην Τουρκία, αλλά είμαι ρεαλιστής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Associated Press AP

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο AP εν όψει των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Αγκυρα θα επαναπροσεγγίσει τη Δύση

Την πρόθεση του να τείνει χείρα φιλίας στο νικητή των εκλογών στην Τουρκία, εκφράζει σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Associated Press ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα ήθελα να ελπίζω ότι η επόμενη τουρκική κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά την προσέγγισή της προς τη Δύση, όχι μόνο προς την Ελλάδα, προς την Ευρώπη, προς το ΝΑΤΟ και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά και πάλι, πρέπει να είμαι ρεαλιστής και όχι πολύ αφελής, και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την σταθερή εξωτερική μας πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές και αμυντικές μας δυνατότητες”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την πρόθεση του να συνεχίσει τη μεταναστευτική πολιτική που εφάρμοσε την προηγούμενη τετραετία και να επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο.

Δήλωσε επίσης βέβαιος πως εφόσον από τις εκλογές της 21ης Μαϊου προκύψει μία σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του έτους. 

“Θα είμαι ξεκάθαρος. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει έστω και ένα κλάσμα από όσα υπόσχεται, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της οικονομίας”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης την πρόθεση του μετά τις εκλογές να ξεκινήσει και πάλι συζητήσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Διευκρίνισε όμως ότι δεν το έθεσε στον Κάρολο κατά την τελευταία συνάντηση τους, καθώς όπως είπε “δε θα εφερνα το βασιλιά σε δύσκολη θέση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα