Η αγωνία του Μαξίμου για τη διάλυση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου 

Η αγωνία του Μαξίμου για τη διάλυση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου 
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης SooC

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει κυβερνήσει και γιατί επιμένει στο άνοιγμα σε δυνάμεις και πέραν της ΝΔ 

Το περίφημο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο “χτίστηκε” πάνω στο ποσοστό του “ναι” στο δημοψήφισμα του 2015, έφερε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019, όμως πλέον αρχίζει να διαλύεται.

Τα ευρήματα ερευνών που δείχνουν ότι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν κερδίζει πλέον το κυβερνών κόμμα, καθώς στο ερώτημα ποιο κόμμα δεν θα θέλατε να δειτε ξανά στην κυβέρνηση η πλειοψηφία δεν απαντά τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν ειδικότερα σημάνει “καμπανάκι” στο Μαξίμου.

Και αυτό παρότι η ΝΔ εξακολουθεί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να έχει το προβάδισμα. Διότι η “απειλή” της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δείχνει να μην ”πιάνει” όσο στο παρελθόν, ενώ οι πρώτες εκλογές του 2023 κρύβουν την παγίδα της “χαλαρής ψήφου” – κυρίως εκ δεξιών – λόγω της απλής αναλογικής και οι υποκλοπές έχουν απομακρύνει πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του πλέον υπενθυμίζει με έμφαση τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα αφορά στη σύγκριση της διακυβέρνησης του με αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

“Εμείς κυβερνήσαμε την πατρίδα, θα έχουμε κυβερνήσει 4 χρόνια όταν με το καλό φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας κυβέρνησαν και αυτοί την Ελλάδα 4 χρόνια. Έχουν το δικό τους έργο, έχουμε το δικό μας έργο και πιστεύω ότι η σύγκριση είναι εύκολο να γίνει από τους πολίτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά προχθες απο τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

“Οι πολίτες θυμούνται τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έχουν ξεχάσει. Θυμούνται τα capital controls, θυμούνται τις περικοπές στις συντάξεις, θυμούνται την επιδρομή των φόρων που τσάκισε τη μεσαία τάξη. Θυμούνται το γεγονός ότι η οικονομία παρέπαιε μέσα σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, σε μια εποχή πολύ ήρεμη για την υπόλοιπη Ευρώπη”, εκτίμησε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει επίσης σε κάθε ευκαιρία ότι: “Θέλουμε να ενώσουμε στην κομματική κοίτη της ΝΔ πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη μόνο από τον δικό μας χώρο αλλά οι οποίες πιστεύουν σε έναν υγιή πατριωτισμό και σε έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.” Η έκκληση αυτή απευθύνεται φυσικά κυρίως στους πασοκογενείς κεντρώους ψηφοφόρους, που το Μαξίμου θεωρεί ότι το 2019 έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή και στις δεύτερες εκλογές του 2023. Από τις δημοσκοπήσεις κρατάνε το γεγονός ότι η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την καταλληλότητα. Σημειώνουν δε ότι εν προκειμένω το ερώτημα “ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός” δεν είναι θεωρητικό, καθώς ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά σήμερα και ο κ. Τσίπρας έχει κυβερνήσει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα