Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους

Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους
Μεταγωγή του 37χρονου κατηγορούμενου στο Πρωτοδικείο Άρτας Caption/Glomex

Ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας, που κατηγορείται για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο 37χρονος έφτασε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο, γύρω στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής (12/5), χωρίς να είναι μαζί του η σύζυγός του, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Ο πατέρας του βρέφους έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ενώ μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

Ο συνήγορος του 37χρονου εκτίμησε ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και αυτή θα είναι η διωξη με την οποία θα παραπεμφθεί ο πελάτης του. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο πατέρας βρίσκεται σε “πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση” ενώ χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς ο κατηγορούμενος “έχασε την επίγνωση της ύπαρξης του παιδιού του”.

“Σταμάτησε το μυαλό του. Πήγε να πάρε ένα καφέ και αντί να πάει στον παιδικό πήγε στην δουλειά του. Έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του. Πίστευε ότι το παιδί είναι στον παιδικό σταθμό. Η γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν λίγες ημέρες και φοβόταν να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η γυναίκα του 37χρονου είναι στο πλευρό του, συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου”.

Σημειώνεται ότι οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν “πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο” και τόνισαν πως “οι προσευχές τους είναι κοντά του”.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το απίστευτο αυτό περιστατικό ξεκίνησε από νωρίς χθες το απόγευμα, όταν οι γονείς του βρέφους, μπήκαν ανάστατοι στο Νοσοκομείο της Άρτας κρατώντας αναίσθητο το μωρό τους.

Η νοσοκόμα που τους είδε πρώτη τους άκουσε να περιγράφουν, ότι το πρωί ήταν ο 37χρονος πατέρας του παιδιού να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια να φύγει για την δουλειά του.

Όπως προέκυψε από την έως τώρα προανάκριση, ο πατέρας του βρέφους το ξέχασε στο αμάξι, στάθμευσε κοντά στον ΔΕΔΔΗΕ που εργάζεται και έφυγε για την Λευκάδα, όπου τον έστειλε η Υπηρεσία του.

Περίπου μισή ώρα μετά τις τρεις το μεσημέρι που πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό η 27χρονη σύζυγός του για να παραλάβει το κοριτσάκι της, της είπαν ότι δεν είχε εμφανιστεί καθόλου σήμερα.

Τότε η γυναίκα ανάστατη κάλεσε τον σύζυγό της στο τηλέφωνο, ο οποίος στην ερώτηση που του έκανε που είναι το παιδί, τα έχασε και θυμήθηκε πως αντί να πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό πήγε κατευθείαν στη δουλειά.

Εσπευσμένα επέστρεψε πίσω και μαζί με την μητέρα ανακάλυψαν το παιδί τους αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητο και έσπευσαν να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Βεβαίως χάθηκε χρόνος και στην αναμονή επιστροφής του πατέρα στο σημείο.

Μόλις οι γιατροί του Νοσοκομείου ανακοίνωσαν στους γονείς πως το παιδί τους δυστυχώς ήταν νεκρό, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν, τότε εκείνοι υπέστησαν σοκ και λιποθύμησαν

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα