Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου
Αστυνομικές δυνάμεις στην Τουρκία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Burhan Ozbilici

Ενα και πλέον μήνα πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών, φέρεται να σημειώθηκε νέα ένοπλη επίθεση σε γραφεία του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Νέος συναγερμός σήμανε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Τουρκία μετά από ένοπλη επίθεση σε γραφεία του κόμματος του πολιτικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σημειώθηκαν έξι με επτά πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί κάλυκες και γίνεται έρευνα από το γραφείο της εισαγγελίας.

Η είδηση έγινε γνωστή, το μεσημέρι της Πέμπτης, από την επικεφαλής του κόμματος, Τζανάν Καφταντζίογλου.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι με βάση υλικό από κάμερες, άγνωστοι πέρασαν μπροστά από τα γραφεία με αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ, ενώ βρέθηκαν κάλυκες 2,9 χιλιοστών στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 31 Μαρτίου σημειώθηκε επίθεση και κατά των γραφείων του κόμματος της Ασκενέρ στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Μέρτερ.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η σφαίρα από το όπλο του δράστη πέρασε από το παράθυρο του κτιρίου του κόμματος, σπάζοντας ένα τζάμι, ωστόσο δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» εμφανίστηκε, μάλιστα, στο τουρκικό κοινοβούλιο με σφαίρες στα χέρια και εξέφρασε την οργή της για τις απειλές Ερντογάν και την επίθεση στα γραφεία.

«Οι σφαίρες δεν θα μας σταματήσουν» είπε η Ακσενέρ και απευθυνόμενη προς τον Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Τι περιμένετε κύριε Ρετζέπ; Να σας ζητήσω και συγγνώμη; Άντε από δω, πολύ θα περιμένεις!» είπε, μεταξύ άλλων, η πολιτικός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα