Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: “Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία”

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: “Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία”
, 1 2023. Hellenic Train, : IC 62 . ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι ένα είναι το κύριο πρόσωπο που ανακρίνεται για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος,ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης της Hellenic Trains μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Οι κύριες ευθύνες επιρρίπτονται σ’ αυτόν, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα.

Την προανάκριση ανέλαβε η Τροχαία Λάρισας για να συγκεντρώσει την ογκώδη δικογραφία.

Αυτό που ερευνάται είναι αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.

Συνολικά έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα