Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 15 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 15 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Ivana Ivković, MONUMENT: NO ONE IS LOST, Videoperformance und Installation – Gerüst, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad/RS, 2021. Courtesy of the artist

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

“Threads of fantasy”

Στην αίθουσα τέχνης “εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου”, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Ιφιγένειας Σδούκου με τίτλο Threads of fantasy.

Threads of fantasy

Στη δουλειά της Ιφιγένειας Σδούκου η παραδοσιακή τεχνική του κεντήματος αναδεικνύεται σε σύγχρονο εικαστικό μέσο. Μυθικά πλάσματα, Κένταυροι, αναγεννησιακές γυναίκες, παγώνια, κοράκια, μονόκεροι, ιππότες, νεκροκεφαλές κ.ά. συνθέτουν τον μυθικό, ρομαντικό και γοητευτικό κόσμο της Σδούκου. Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, 19:00 – 22:00.

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής.

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται στις 11 Ιουνίου, στον Λόφο Πανί στον Άλιμο (έως 13 Ιουνίου), με τις Happy Days του Κωνσταντίνου Χατζή. Στις 14 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνουν τα μουσικά παραμύθια Το πιο γλυκό ψωμί, σε σύνθεση Σπύρου Καλλιβωκά, λιμπρέτο Βερονίκης Δαλακούρα και Σπύρου Καλλιβωκά και σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (14-16 Ιουνίου), καθώς και ο διαδραστικός Ονειροχρόνος, σε σύνθεση και λιμπρέτο Χρήστου Γιαννούλη και σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή (16-18 Ιουνίου), σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα. Περισσότερα εδώ…

“Εκτός ορίων; Μνήμη Ι. Μόραλη”

I. ΜΟΡΑΛΗΣ ΕΡΩΣ & ΨΥΧΗ SG Art Gallery

Στην SG Art Gallery παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο “Εκτός Ορίων; Μνήμη Ι. Μόραλη“, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. Ο επιμελητής της έκθεσης στο κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων:

[…] Η έκθεση “Εντός των Ορίων;” παρουσιάζει δημιουργούς που γνωρίζω καλά έχοντας συμπορευτεί “εν όπλοις” επί δεκαετίες και κάποιους που γνώρισα πρόσφατα. Δημιουργούς Έλληνες της ημεδαπής και της αλλοδαπής αλλά και ξένους. Κοινό τους στοιχείο η αντισυμβατική στάση, ο πειραματισμός και η αταλάντευτη αγάπη για εκείνη την έκφραση που δεν βολεύεται σε μόδες. Με μια έρευνα που αρχίζει από την εξπρεσιονιστική παραφορά και φτάνει ως τον μινιμαλιστικό, οπτικό στοχασμό.

Έκθεση Γιώργου Ζογγολόπουλου “Αγωγή Ζωής”

έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου ΜΜ Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών διοργανώνουν για πρώτη φορά την παρουσίαση έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο περιβάλλον ενός σχολείου.

Η έκθεση, με τίτλο “Αγωγή Ζωής”, περιλαμβάνει την υπαίθρια εγκατάσταση εμβληματικών έργων γλυπτικής του Γιώργου Ζογγολόπουλου που εγκαινιάστηκε στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό – Bookis Plaza. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού και ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος δημιουργεί πρωτότυπη μουσική εμπνευσμένη από τα έργα της έκθεσης.

Έως 20 Ιουλίου: Τετάρτη και Πέμπτη, 5 μ.μ. – 7 μ.μ. με παράλληλη ξενάγηση.

Έκθεση EVROVIZION στο Goethe

evrovizion athen ifa 2023/yiannis hadjiaslanis

Τελευταία ευκαιρία για να δείτε στο Goethe-Institut Athen την ομαδική έκθεση “EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES”, η οποία διερευνά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, και εξετάζει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Οκτώ καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από διαφορετικές χώρες προσεγγίζουν την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης εστιάζοντας στις παρυφές της. Μέσα από τα έργα τους θέτουν άβολα ερωτήματα, ενώ επικεντρώνονται σε ανησυχητικές εξελίξεις που αφορούν ζητήματα όπως ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο πόλεμος και η περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε επιμέλεια της Sabina Klemm και της Sanja Kojić Mladenov, το συνεργατικό-δημιουργικό εκθεσιακό πρότζεκτ διερευνά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, και εξετάζει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η έκθεση του ifa (Institut für Auslandsbeziehungen), παρουσιάζεται στην Αθήνα σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το EMΣT | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Περισσότερα εδώ…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα