Καιρός: Αλλαγή του σκηνικού την Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλαγή του σκηνικού την Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά INTIME NEWS

Τοπικές βροχές στα βόρεια, ενίσχυση των βοριάδων και απότομη πτώση της της θερμοκρασίας από βδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από με φαινόμενα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα μόνο στα νότια, ενώ από τα βόρεια θα αρχίσει προοδευτική πτώση τουλάχιστον κατά 5 βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στα 7 με 8 μποφόρ στα βόρεια

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 18/12/2001 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Αττική
  • Το 2014 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες στη Μεσσηνία και είχαμε χαλάζι στη Στούπα Μάνης

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα