Μεγάλη Βρετανία: Χάος στο Barrow από τον ψευδή ισχυρισμό 22χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού

Μεγάλη Βρετανία: Χάος στο Barrow από τον ψευδή ισχυρισμό 22χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού
facebook

Τον Μάιο του 2020 η 22χρονη Eleanor Williams δημοσίευσε φωτογραφίες με τραύματα από υποτιθέμενο βιασμό της, τα οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, προκάλεσε η ίδια με σφυρί.

Τα ψέματα μιας γυναίκας ότι έπεσε θύμα βιασμού από συμμορία ανδρών με καταγωγή από την Ασία με τους οποίους έκανε παρέα, έβαλαν την πόλη της “σε δύσκολη θέση”.

Η ψευδής ανάρτησή της στο Facebook σχετικά με την εμπορία και τον ξυλοδαρμό της κοινοποιήθηκε περισσότερες από 100.000 φορές και οδήγησε σε κύμα διαμαρτυριών.

Η 22χρονη Eleanor Williams, κρίθηκε ένοχη με οκτώ κατηγορίες για αποπροσανατολισμό της δικαιοσύνης και πρόκειται να καταδικαστεί τον Μάρτιο.

Οι κατηγορίες της έγιναν viral τον Μάιο του 2020, όταν δημοσίευσε φωτογραφίες με τα τραύματά της, τα οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, προκάλεσε η ίδια με σφυρί.

facebook


Χάος στην πόλη, στους δρόμους και ακροδεξιοί

Η ανάρτηση προκάλεσε διαδηλώσεις στη γενέτειρά της, το Barrow-in-Furness της Cumbria, και οδήγησε τον πρώην ιδρυτή της ακροδεξιάς οργηάνωσης English Defence League, Tommy Robinson να επισκεφθεί την πόλη για να “ερευνήσει” τους ισχυρισμούς.

Σε ανάρτηση που έγραψε μετά την καταδίκη της στον ιστότοπό του, ο τοπικός βουλευτής Simon Fell δήλωσε ότι η κοινότητα ήταν “εξοργισμένη” από τους ισχυρισμούς και ότι η ιστορία της Williams ήταν “ο εφιάλτης κάθε γονέα”.

Περιέγραψε οργισμένους πολίτες οι οποίοι άρχισαν να “κυκλώνουν” την πόλη, συμπεριλαμβανομένων “ύπουλων” ακροδεξιών που δημιουργούσαν εντάσεις.

Ο Fell δήλωσε ότι τον επισκέφθηκαν επίσης οι οικογένειες των ανθρώπων που κατηγόρησε η 22χρονη, λέγοντάς του ότι οι ζωές τους “διαλύθηκαν”, καθώς και άλλοι άνδρες ασιατικής καταγωγής που “φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των παιδιών τους λόγω του χρώματος του δέρματός τους”.

Ο ίδιος δήλωσε: “Οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό. Οι ζωές των ανθρώπων έχουν καταστραφεί ως αποτέλεσμα των μυθευμάτων της και το Barrow έχει περάσει δύσκολα.

Ένας άνθρωπος πέρασε χρόνο στη φυλακή λόγω των ισχυρισμών της. Άλλοι είδαν κόσμο στα παράθυρά τους, ή δέχτηκαν απειλές θανάτου. Άλλοι πάλι εγκατέλειψαν την πόλη και δεν επέστρεψαν. Η εμπιστοσύνη στην αστυνομία έχει επίσης κλονιστεί”.

Όπως είπε, υπήρχαν “τόσα πολλά θύματα σε αυτή την ιστορία” και όχι μόνο τα “πραγματικά θύματα του grooming”, προσθέτοντας: “[Η ιστορία της Williams] δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια και βγαίνουν μπροστά”.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Williams θα λάβει τώρα “τη βοήθεια που χρειάζεται”, καθώς ήταν “βαθιά άρρωστη”, προσθέτοντας ότι ήθελε το Barrow “να αρχίσει να θεραπεύεται, να πάρει μαθήματα που θα προστατεύσουν καλύτερα τα πραγματικά θύματα και να κοιτάξει προς ένα καλύτερο μέλλον”.

Η Wendy Lloyd από τη μονάδα βιασμών και σοβαρών σεξουαλικών εγκλημάτων της CPS North West δήλωσε ότι η Williams “με κακόβουλη και επίμονη πρόθεση προέβη σε ψευδείς κατηγορίες εναντίον πολλών ανδρών που είχαν την ατυχία να γνωρίζονται μαζί της”.

“Ήξερε τι έκανε κάθε φορά και έκανε αυτές τις ψευδείς καταγγελίες σκοπεύοντας να διερευνήσει τους άνδρες αυτούς, να τους ασκήσει ενδεχομένως ποινική δίωξη ή ακόμη και να τους φυλακίσει ως αποτέλεσμα των πράξεών της”, δήλωσε η ίδια.

Η αστυνομία και η CPS λαμβάνουν εξαιρετικά σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για σεξουαλικά αδικήματα. Κάθε μία από τις κατηγορίες της Eleanor Williams διερευνήθηκε διεξοδικά, μέχρι που κατέστη σαφές ότι ήταν εντελώς και αναμφισβήτητα αναληθείς και έγιναν με κακόβουλη πρόθεση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα