Καιρός: Τελευταία μέρα ζέστης η σημερινή – Έρχεται κρύο από Κυριακή

Καιρός: Τελευταία μέρα ζέστης η σημερινή – Έρχεται κρύο από Κυριακή
Τσουχτερό κρύο Eurokinissi

Αρχίζει να υποχωρεί η θερμοκρασία από την Κυριακή, ενώ το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης θα σημειώσει σημαντικότατη πτώση της τάξεως των 10 με 12 βαθμών.

Τελευταία μέρα γενικευμένης ζέστης στη χώρα σήμερα Σάββατο (17/12) με τον υδράργυρο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες να φτάνει και τους 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τα Νότια.

  • Heraklion Airport (39 m) 25.0 °C
  • Chania Intl. Airport (149 m) 24.0 °C
  • Araxos Airport (12 m) 24.0 °C
  • Andravida (14 m) 23.0 °C
  • Naxos (10 m) 23.0 °C

Από την Κυριακή (18/12) η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή μόνο στα νότια, ενώ από τα βόρεια θα αρχίσει να υποχωρεί κατά 5 περίπου βαθμούς. Πάντως το διήμερο Δευτέρας (19/12) και Τρίτης (20/12) η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντικότατη (αλλά πρόσκαιρη) πτώση της τάξεως των 10 με 12 βαθμών Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και η αίσθηση του κρύου καιρού θα είναι εντονότερη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής στα 850 hPa δηλαδή σε ύψος 1500 μέτρων. Από ό,τι δείχνουν τα σημερινά δεδομένα ανήμερα των Χριστουγέννων η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά , όχι όμως με μέγιστες τιμές να ξεπερνούν του 20 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως παρά την πρόσκαιρη πτώση της ερχόμενης εβδομάδος μέχρι και να τελειώσει ο μήνας θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς βροχές.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-12-2022


Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα κεντρικά και τα βόρεια από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 16 βαθμούς και στα νότια μέχρι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12-2022


Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-12-2022


Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η θερμοκρασία από τους 21 βαθμούς θα πέσει τη Δευτέρα και Τρίτη στους 14 με 11 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχή την Κυριακή και τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία από τους 17 βαθμούς την Κυριακή τη Δευτέρα και Τρίτη θα πέσει στους 11 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα