Επανέρχεται ο Ερντογάν: “Μην τα βάζετε μαζί μας – Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”

Επανέρχεται ο Ερντογάν: “Μην τα βάζετε μαζί μας – Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Burhan Ozbilici

Νέες αναφορές στην Ελλάδα από τον Ερντογάν ο οποίος είπε πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο "αν η Ελλάδα συνεχίσει να παίζει θέατρο".

Στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συνάντηση μεταξύ της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν με στόχο να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Έκαναν πάλι κάποια τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε και εμείς ό, τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι παραπάνω δηλώσεις του τούρκου προέδρου έγιναν μετά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για απόπειρα ελληνικών αεροσκαφών να παρέμβουν σε εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ που διεξήχθη σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, όπως αναφέρει το Anadolu.

“Τα ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή“, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Σάββατο (17/12), προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την “απαραίτητη απάντηση … και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία”.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως έδωσε εντολή στους αξιωματούχους “να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο … αν η Ελλάδα συνεχίσει να παίζει θέατρο”, επαναλαμβάνοντας ξανά το “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Ερντογάν, η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας “τρομάζει” την Αθήνα.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) τον Οκτώβριο. Ο πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα