Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες έως την Κυριακή
Νεφώσεις και βροχές EUROKINISSI

Άνεμοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ και θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά αλλά και στις νησιωτικές περιοχές. Ουσιαστική βελτίωση από τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από βδομάδα .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει έως τους 27 με 28 (στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά έως τους 24) και στα νότια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-06-2023

Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, σταδιακά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-06-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια το Σάββατο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια το Σαββατοκύριακο και βελτίωση τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 29 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα