Υπόθεση ψευδογιατρού: Βρέθηκαν και άλλα θύματά του – Τους έταζε θαυματουργές θεραπείες

Υπόθεση ψευδογιατρού: Βρέθηκαν και άλλα θύματά του – Τους έταζε θαυματουργές θεραπείες
Γιατρός στο γραφείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών από τον 66χρονο Έλληνα ψευτογιατρό ήρθαν στο φως. Ο απατεώνας φυσιοθεραπευτής με τον συνεργό του πρότειναν θαυματουργές θεραπείες σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για τον φυσιοθεραπευτή απατεώνα και τον Γερμανό γιατρό συνεργό του που εξαπατούσαν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ανά την Επικράτεια, τάζοντας δήθεν πρωτοποριακές και θαυματουργές θεραπείες.

Αυτές τις “θεραπείες” τις κοστολογούσαν ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, και έτσι τα φιαλίδια με τα δήθεν πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα οι ενέσεις με τα δήθεν βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση, που στην πραγματικότητα ήταν νερό.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του κατηγορουμένου για εξαπάτηση ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ’ αυτών και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του 66χρονου Έλληνα φυσιοθεραπευτής και του 72χρονου Γερμανού γιατρού.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2014, εξαπάτησαν σε τρεις ακόμη περιπτώσεις, ασθενείς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 215.000 ευρώ, υποσχόμενοι την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα. Το συνολικό οικονομικό τους όφελος απ’ όλες τις περιπτώσεις ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι νέες περιπτώσεις θυμάτων τους είναι δύο ζευγάρια στην Αττική και μία γυναίκα στη Χίο, εκ των οποίων, εξαιτίας αυτών των ψευτοθεραπειών έχασαν την ζωή τους ο άντρας του ενός ζευγαριού και η γυναίκα του άλλου.

Συνολικά πλέον οι νεκροί από την δράση των απατεώνων φτάνουν τους επτά, στα συνολικά περίπου 20 θύματά τους ανά την Επικράτεια, που ήταν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Τα επιπλέον θύματα προέκυψαν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του συλληφθέντα, οι οποίοι τον αναγνώρισαν και επικοινώνησαν με τις Αρχές. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα