Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι ο Στέφανος, επικράτησε 2-1 σετ του Ρούμπλεφ

Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι ο Στέφανος, επικράτησε 2-1 σετ του Ρούμπλεφ
Στέφανος Τσιτσιπάς @2022 MARTA LAVANDIER/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά επίδειξης Mubadala Tennis World Championship στο Άμπου Ντάμπι επικρατώντας 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε και στο 3ο παιχνίδι του στο τουρνουά επίδειξης Mubadala Tennis World Championship που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι επικρατώντας στον τελικό του κατόχου του τίτλου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-2, 4-6, 6-2.

Με τη νίκη αυτή ο Έλληνας τενίστας πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Ρούμπλεφ για την ήττα του στα ATP Finals στο Τορίνο πριν από περίπου ένα μήνα, στη φάση των ομίλων μια ήττα που στέρησε από τον Νο4 του κόσμου την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος το 2019 είχε χάσει (στο ντεμπούτο του) τον τίτλο από τον Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό κατακτώντας τα πρώτα 4 games του αγώνα έχοντας 100% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (8/8) εκμεταλλευόμενος τις 2 από τις 3 ευκαιρίες για break.

Με τις επιστροφές του να είναι στο εξαιρετικό 50%, αλλά και το service του να παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο Τστιτσιπάς έκανε δικό του το set σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Όπως γράφει το SPORT24, η μοναδική στιγμή που ο Ρούμπλεφ απείλησε το service του Τσιτσιπά, στο 1o set, ήταν στο 6ο game στο οποίο έφτασε σε δύο break-points με τον Έλληνα τενίστα ωστόσο να τα σβήνει και μ’ ένα δύσκολο hold να φτάνει στο 5-1.

Ένα 1ο set το οποίο ο Τσιτσιπάς το ολοκλήρωσε με 65% στα περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 77% των πόντων (17/22), αλλά και με 42% στο 2ο (5/12), ενώ παράλληλα είχε 2/3 break-points.

Στο 2ο σκέλος του τελικού ο Ρούμπλεφ άρχισε να αισθάνεται πιο…βολικά από τη θέση του service ξεκινώντας το set με δύο love games (2-2), ενώ από την άλλη ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις επιστροφές του Ρώσου.

Ρούμπλεφ συνέχισε να βρίσκει εύκολους πόντους από το service του, με το 63% των κερδισμένων πόντων στο 1ο service στο 1ο set να έχει φτάσει στο 92% με τις επιστροφές του Τσιτσιπά από το 46% να έχει πέσει στο 13%!

Ο Ρώσος έφτασε στο 5-4 με τον Έλληνα τενίστα να σερβίρει για να μείνει στο set, κάτι που όμως δεν κατάφερε κάνοντας δύο τραγικά συνεχόμενα λάθη πάνω στο φιλέ γεγονός που του κόστισαν το set και έφεραν τον Ρούμπλεφ στο 1-1 και τον τελικό στο decider.

Στο 3ο set ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει με έναν εντυπωσιακό break επιστρέφοντας μάλιστα από το 15/40, κάνοντας το 1-0, ενώ με ένα εύκολο hold στη συνέχεια πήρε και το 2ο game και παράλληλα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη (2-0).

Το…κερασάκι για τον τίτλο μπήκε στο αμέσως επόμενο game με τον Τσιτσιπά που θύμισε 1ο set, να φτάνει σε νέο break (3-0) και αμέσως μετά με νέο εύκολο hold έκανε το 4-0, παρά το γεγονός ότι μέχρι εκείνο το σημείο στο set ο Νο4 του κόσμου δεν έβρισκε εύκολα πρώτο service (40%) παίζοντας ουσιαστικά με το 2ο στο οποίο δεν είχε χάσει πόντο (100%).

Ο Ρούμπλεφ, όπως και στο 1ο set μείωσε στο 5ο game (4-1) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να αλλάξει τις ισορροπίες στο decider με τον Τσιτσιπά να κλείνει το εύκολα το παιχνίδι κατακτώντας τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι για 1η φορά στην καριέρα του στη 2η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα