Χαλκιδική: Νέα επιχείρηση έξωσης στον 81χρονο – “Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι”

Διαβάζεται σε 2'
Χαλκιδική: Νέα επιχείρηση έξωσης στον 81χρονο – “Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι”
Από προηγούμενη κινητοποίηση για την αποτροπή του πλειστηριασμού του σπιτιού του 81χρονου 902.gr

Απάνθρωπες σκηνές έζησε ξανά η οικογένεια του 81χρονου ανάπηρου στα Φλογητά Χαλκιδικής. Καταγγέλλει πως μπράβοι μαζί με αστυνομικούς εισέβαλαν στο σπίτι του, άλλαξαν κλειδαριές και άσκησαν βία εναντίον τους.

Νέα εισβολή στο σπίτι του δέχθηκε ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος στα Φλογητά Χαλκικδικής, μετά την έξωση που έγινε σε αυτόν και την οικογένειά του στις αρχές Μαΐου.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Kontra, η δεύτερη αυτή εισβολή σημειώθηκε μετά την αναβολή δικαστηρίου γύρω από την υπόθεση, όταν μπράβοι συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων παραβίασαν τις πόρτες του σπιτιού του και πέταξαν εκείνον και την οικογένειά του στον δρόμο.

«Είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που πήρε αναβολή. Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες και μας πέταξαν έξω. Άλλαξαν τις κλειδαριές, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι» είπε ο 81χρονος.

Όπως μάλιστα είπε στη συνέχεια, προχώρησαν και σε βιαιοπραγίες σε βάρος τους. «Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι, έλεγαν θα μας πάνε και αυτόφωρο. Λέω “έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;”. Τίποτα, με το “έτσι θέλω”» σημείωσε.

«Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία είμαι. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πετάξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι. Την προηγούμενη φορά μείναμε εκεί 56 ημέρες» ανέφερε στη συνέχεια.

Το χρονικό

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια στους δημοσιογράφους, όταν υπήρχε η δυνατότητα, είχε καταβληθεί πάνω από το μισό του κεφαλαίου του δανείου.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund τον περασμένο Δεκέμβριο για τιμή υποπολλαπλάσια της αξίας του.

Την πρώτη φορά του έκαναν έξωση στις 4 Μαΐου, σε μια επιχείρηση όπου συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έπειτα, παρέμεινε στο μπαλκόνι του όπου και έζησε για 56 ημέρες, μέχρι να κερδίσει με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή που ακυρώνει την διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα